Het was een poosje rustig rond Ezra Boer. Haar paard Zoé was geblesseerd en niet instaat om aan wedstrijden deel te nemen. Een domper voor de succesvolle combinatie die meer dan een half jaar uit de roulatie was. Eigenlijk nog maar kort geleden besloot Ezra zich samen met Zoé toch nog in te schrijven voor de kringkampioenschappen in de klasse Z2. Vooral om te kijken wat de mogelijkheden waren en kijken of haar paard Zoé het weer op kon pakken. Het resultaat was verbluffend. Twee eerste plaatsen tijdens wedstrijden om de klingkampioenschappen. En als eerste geplaatst voor de finale.

Verbaasd!

"Vanaf november 2015 was Zoé geblesseerd", vertelde Ezra Boer. "We hebben haar alle tijd en zorg gegeven die nodig was om weer terug op haar niveau te presteren. Een tijdje heb ik met Zoé zelfs op B- niveau gereden. Een paar weken geleden gingen de oortjes er weer op, liep weer los in haar lijf en gaf aan dat ze er weer klaar voor was. Ik ging weer oefeningen met haar rijden en dat pakte verrassend goed uit. Eigenlijk was ik erg verbaasd dat ze het zo goed oppakte. Zoé mist natuurlijk nog wel wat kracht ook omdat we nog maar vier weken weer echt aan het werk zijn. Twee weken geleden toch besloten om in te schrijven voor de laatste twee selectie wedstrijden. Van de vier wedstrijden tellen de beste twee. Dus om de finale te halen moest het allemaal wel meezitten. Vorige week heb ik nog een paar nieuwe proeven gereden in Rockanje en was verbaasd hoe goed dat alweer ging."

Afgelopen zaterdag meer dan tevreden

"De laatste twee wedstrijden om naar de finale te gaan waren in Hoek van Holland/Maasdijk. Bij het losrijden voelde het gelijk goed aan. De proeven gingen best redelijk maar dacht eigenlijk dat het nog niet goed genoeg zou zijn voor plaatsing voor de finale. Zeker omdat het een sterk deelnemers veld was. Eigenlijk wilde ik haar ontspannen de proef rond sturen en weer laten wennen aan het niveau. Maar wat ik zeker niet had verwacht dat we nu al met de beste meekonden. Bij de prijsuitreiking was ik dan ook meer dan verbaasd dat we beide proeven winnen hadden afgesloten. Ik ben ontzettend blij met Zoé en we hebben en sterke band. Zo doet zo haar best voor mij, daar ben ik van overtuigd. Geweldig."

 

 

 

De Finale

De finale van de kringkampioenschappen zijn in het weekend van 9 en 10 juli in Maassluis, Manege Middenhof. Ondanks dat Ezra met Zoé maar twee wedstrijden heeft meegedaan staat ze als eerste geplaatst in de Z2 klasse. Ezra behaalde bij de selectie wedstrijden 228.5 en 230 punten.

Een ongelofelijke prestatie van de Rozenburgse Ezra Boer.