Wesley Kreder had het tijdens de zesdaagse van Rotterdam al aangegeven, eind februari begint mijn seizoen. En het eerste optreden tijdens het openingsweekend in Vlaanderen liet Wesley Kreder zich gelijk al voorin zien. Samen met zesdaagse maatje Jesper Asselman zat Wesley in een groep die op 4:55 van winnaar Ian Stannard over de streep kwam in de openingsklassieker 'Omloop Het Nieuwsblad'. Wesley Kreder werd 13e Jesper Asselman 16e.

 

Het was voor Wesley Kreder niet de eerste koers van dit seizoen. Ook stond Kreder aan de start van de etappewedstrijden, Etoile de Bességes (Ster van Bességes) en Volta ao Algarve em Bicicleta (Ronde van de Algarve). In de Algarve zat Wesley Kreder vooral in de 2e rit in een lange ontsnapping maar de kopgroep kon niet uit de greep van het peloton blijven. Uiteindelijk moest Wesley Kreder de inspanningen bekopen en kwam als 100e over de finish. Met zo'n lange ontsnapping moet de kopgroep ook een beetje geluk hebben dat het peloton het laat lopen. Wesley eindigde na 5 etappes als 108e in het eindklassement, maar heeft zeker zijn werk voor de ploeg geleverd. Geraint Thomas van Team Sky won de etappekoers in Portugal.

Ook in de Ster van Bességes was Wesley in de 2e etappe actief, dit keer in de pelotonspurt. Achter zijn neefje Michel Kreder eindigde Wesley als 2e Nederlander in die cours op plaats 18, in de zelfde tijd als de winnaar Roy Jans van Wanty - Group Gobert, de ploeg waar Wesley Kreder vorig seizoen voor reed. De Luxemburger Bob Jungels won de Ster van Bességes en Wesley Kreder werd 94e in het eindklassement.

Omloop Het Nieuwsblad

"Het ging super in de Omloop", vertelde Wesley. "Komende weken hoop ik dat de uitslagen nog beter zullen zijn. Ik voel me goed en afgelopen zaterdag heeft me veel vertrouwen gegeven. Ik ben nooit in moeilijkheden geweest. Ja, en als de grote mannen dan gaan rijden is het geen schande als daar dan achter zit', was Wesley tevreden met zijn 13e plaats. "Ik ga in ieder geval de grote koersen rijden, Gent Wevelgem, Ronde van Vlaanderen, E3 prijs. Ik hoop daar wat te kunnen laten zien."

Voor het team Roompot is het allemaal nog een beetje nieuw. De ploeg kan zich niet gelijk meten met de wereldtop, waar Team Sky en Etixx-Quick-Step erg sterk aan het seizoen zijn begonnen. Maar de eerste resultaten van de nieuwe ploeg van Wesley Kreder, Team Roompot, zijn meer dan goed. Dat belooft nog wat voor het verdere seizoen. Inmiddels alweer een dikke 1600 wedstrijdkilometers in de benen voor Wesley Kreder. Woensdag 4 maart is de 201 kilometer lage wedstrijd, Grote Prijs Samyn in Wallonië België. Wesley zal daar niet aan de start staan. Op 6 maart 2015 start Wesley Kreder wel weer in België waar de Driedaagse van West-Vlaanderen op het programma staat. Op vrijdag de proloog, van 7 kilometer, in Middelkerke. Zaterdag de etappe Brugge - Harelbeke en op zondag Nieuwpoort - Ichtegem. "We beginnen met een proloog (individuele tijdrit) niet echt mijn ding. Maar de andere twee dagen zijn mooie etappes om mijn eigen kans te kunnen rijden. Moet er wel een beetje wind staan. De laatste is nog een lastige dag, zou mooi zijn als ik daar iets moois kan neerzetten. " De laatste Nederlander die de driedaagse won was Wesley's ploeggenoot Johnny Hoogerland in 2009. Team Roompot zal dit weekend zonder echte kopman vertrekken en dat geeft natuurlijk extra kansen voor Wesley Kreder.