De teller staat op 5 punten na 3 wedstrijden, maar moet het dames 1 team van Vovero nog wachten op de eerste overwinning van dit seizoen. Ook afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Hou Stand was er wel uitzicht op een overwinning maar in de vijfde set was het de thuisploeg die met 15-12 de wedstrijd over de streep trok. Het team van Madelon Spee sprokkelt punten, de eerste overwinning lijkt niet heel ver weg.

Bouwen aan een nieuw team en spelen in de competitie en ook nog uit de gevarenzone blijven zijn de opdrachten die Vovero coach Madelon Spee dit jaar heeft. Natuurlijk wil ze ook zo hoog mogelijk spelen maar Madelon Spee is ook realistisch, Vovero mist op dit moment afmakers, meiden die de bal snoeihard binnen de 3 meter achter het net kunnen slaan. Maar ook toen ze met Maartje de Groot en Nienke Pranger wel meiden had die wel wat punten konden verzilveren, speelde Vovero ook meestal in de middenmoot. Afgelopen zaterdag de wedstrijd in Rotterdam West tegen Hou Stand, een team wat ook vorig seizoen tot de tegenstanders behoorde. Met ‘bij volleybal hoef je niet te winnen om veel punten te behalen’ opende we het gesprek met Madelon Spee.

Madelon Spee:”We moeten het van slimmigheid, variatie en vastberadenheid hebben”.

“Dat klopt, maar je moet er wel voor zorgen dat je elke week punten pakt. Dan kom je een heel eind. Afgelopen zaterdag twee. Het was wel erg wisselvallig, alhoewel je vooraf denk ik wel teken voor dit resultaat. We hebben de laatste wedstrijd van het vorige seizoen tegen dit team gespeeld en dat ging heel moeizaam. De eerste set was goed, ging gelijk op, wel redelijk spel maar geen spektakel. Rond de 20 pakte we een paar punten voorsprong en gingen we makkelijk naar de winst in die eerste set. We hadden de tegenstander niet onder mega druk maar waren wel de bovenliggende partij. De tweede set draaide om de service en niet zozeer om het spelletje. We miste een aantal keren op hun service en werd het een moeilijk verhaal. We hadden tot twee keer toe een behoorlijke dip. En dat bedoel ik met wisselvallig. Die tweede dip was de nekslag. Dat werkte ook wel door in de derde set. En als dan ook de andere kant wisselvalig gaat spelen verlies je alle grip. Toch hadden we het gevoel het zit er nog steeds in. We gingen de vierde set in en binnen en stonden binnen no time met 7-0 of 7-1 voor. Die set gaven niet meer weg. En het was ook terecht dat de wedstrijd een vijfde set nodig had voor de winst. We kwamen daar een paar punten achter, op zich niet zo slecht maar als zij dan bij de 13 en 14 komen staat er op elke bal heel veel druk en dan ontbreken de killers.”

De cijfers geven zeker hoop. Een team met een mix van ervaren speelsters en meiden die door kunnen en moeten groeien. “Binnen de 3 meter een bal inslaan kan ik ze niet binnen een paar weken leren. We moeten het van slimmigheid, variatie en vastberadenheid hebben. We hebben een team dat best veel op de verdediging is gebaseerd en de set-upper is bij ons natuurlijk ook goud waard. Die staat vaak aan de basis van slimmigheid en variatie. Volleybal is best een ingewikkeld spelletje met veel elementen. Zaterdag tegen Sliedrecht, we gaan het zien. Kijken of we weer punten kunnen pakken en wat spektakel kunnen brengen”, eindigde Madelon Spee haar verhaal.

Setstanden: 1e set 22-25; 2e set 25-18; 3e set 25-23; 4e set 20-25 en de 5e set 15-12.