Het was al lang het hoogste wat het team in opbouw van Arthur Vuijk en Helen Tallie nog kon bereiken, promotie/degradatiewedstrijden. Afgelopen vrijdag pakte Vovero één puntje bij Volley Zuid en leek het direct degradatiegevaar definitief geweken. Maar de PD wedstrijden zullen zeker niet makkelijk zijn voor dit nog jonge team. Voley Zuid won met 3-1.

Het vierde team van Volley Zuid had op veel ballen een passend antwoord afgelopen vrijdag in de sporthal van het MERCATUS College in Rotterdam. Wat Vovero ook probeerde Zuid verdedigde meer dan goed en trok het spel in de eerste twee set volledig naar zich toe. “Het was het puntje waar we eigenlijk voor kwamen”, was coach Arthur Vuijk realistisch maar had op meer gehoopt. “Misschien had er meer ingezeten. We hebben de keuze gemaakt om sociaal te wisselen en alle speelsters minuten te geven naar de PD wedstrijden toe. Floor (Tallie, red.) terug en ook Esmee Buddenberg was er een paar wedstrijden niet bij. Dit puntje moet genoeg zijn om zeker te zijn van de PD wedstrijden. Ik zie Spivo in de laatste twee wedstrijden geen 7 punten halen als je het hele seizoen 13 punten hebt behaald. Voor de meiden had het wel leuk geweest en goed voor het vertrouwen als we twee sets hadden gepakt. De eerste twee sets liep het niet. Wilde startten met Floor Tallie na lange afwezigheid. Na de warming-up net terug van een enkelblessure is het niet goed om dan op de bank te beginnen. We kregen er geen grip op de tegenstander. Dat was voor het team wel weer even wennen. Zuid had een dame die erg afwisselend kan serveren en daar hadden we moeite mee. Ons spel is er op gebaseerd dat we op de aanvalspelen en dan zie je dat Zuid daar een antwoord op had. De opdracht was dan ook iets behoudender gaan spelen in die 3e set. Zuid bleef bij tot 14-14 en konden we wat weglopen en die set pakken. Wat ik wel heb gezien is dat afspraken worden opgevolgd, dat zijn winstpuntjes en leuk dat je die dingen terugziet. We gaan ons nu opmakken voor de PD wedstrijden van eind april.”

Een wedstrijd van Vovero zoals eigenlijk het hele seizoen. Wisselvallig, maar van een jonge ploeg in opbouw mag je niet wat anders verwachten. Nog verder terugvallen, degraderen naar de 3e klasse zou eigenlijk zonde zijn van alle energie van speelsters en begeleiding. De PD wedstrijden worden op één dag gespeeld en krijgt Vovero te maken met de top van de derde klasse die geen kampioen geworden zijn.

Setstanden Volley Zuid D4 - Vovero D1 1e set 25-16; 2e set 25-10; 3e set 22-25; 4e set 25-17