Niet alleen kijken, maar ook meedoen op de diverse onderdelen van het wieler- hardloop spektakel op 9 juni 2018 in Rozenburg. De funklasse voor recreatieve wielrenners, de lopers op de 5 en 10 km straatrace, mountainbiken, voor kids de obstacle race en een dikke bandenrace.

Niet alleen voor de deelnemers een spektakel, maar er is ook voor de toeschouwers van de wedstrijden gezorgd. Aan de start en finish komt er weer een tribune die we nog wel kennen uit vroegere tijden. Op de kermis, de braderie en op het muziekpodium is er naast de wedstrijden volop vertier voor de toeschouwers. Ook weer de getunede auto’s van Rozenburg On Wheels. Na het wielerspektakel zijn er ’s avonds optredens van Wen and her Men, Daizy Bell en DJ Rene van Dalen.

 

Sportprogramma

10:00

Obstacle Kids Run

Hardlopen Kids

10:30

Jeugd MTB cat. 0/1

MTB

10:40

Jeugd MTB cat. 2/3

MTB

11:00

Jeugd MTB cat. 4/5

MTB

11:45

Cat 6/7 en Open klasse

MTB

12:30

5 & 10 km Stratenloop

Hardlopen

12:45

Pro Open H/D/Nwl/Jun

MTB

14:00

Dikke Banden Races

Wielrennen

15:00

Funklasse B

Wielrennen

15:45

Funklasse A

Wielrennen

16:30

Amateurs/Sportklasse 50 km

Wielrennen

 

Er is ook heel veel te doen rondom het parcours:

- Kermis

- Braderie

- Rozenburg on Wheels

- Bands en DJ de hele dag door op het podium Raadhuisplein

- Rozenburg Dance!

- Megashow

Kleppers aan de start in Rozenburg

Op de inschrijvingen van de wielerronde Rozenburg komen we een aantal echte kleppers tegen. Zo staat de winnaar van vorig jaar Nick Zuidewind weer op de deelnemerslijst. Na de winst in Rozenburg was Zuidewind ook winnaar in Zwanenburg, Zevenbergen en werd tweede in de draai van de Kaai en Wateringen. Een derde plaats was er in zijn eigen Lisse. Nick Zuidewijk zal zeker weer voor het podium naar Rozenburg komen. Dit seizoen wacht de klepper uit Lisse nog op zijn eerste podium plaatst.

Ook de nummer 3 van vorig jaar Marco Kuijenhoven zal aan de start staan. Kuijenhoven won dit jaar al de Omloop van de Hoeksewaard. De nummer 8 van vorig seizoen en de nummer 2 van 2016 Jaco van Beusichem komt ook naar Rozenburg. Zeker is de renner uit Hoek van Holland ook een kandidaat voor het podium. Dit seizoen won de renner uit Hoek van Holland al in Oud Gastel en Nieuw Vossemeer. Maar ook Jonathan Espigares, winnaar dit seizoen in Lieshout. Frans Winden op de hoogste trede van het schavot in Katendrecht en Draai rond de Kaai in Rijsoord. Kortom een deelnemersveld dat gaat zorgen voor koers en waar niets aan het toeval zal worden overgelaten. Spannende wedstrijd, waar het publiek de wedstrijd goed kan volgen. Een spektakel voor deelnemers en toeschouwers zaterdag 9 juni in Rozenburg.