Een goed begin van de competitie voor SCOMZeehondDuck tegen WZK in Wassenaar. Een wedstrijd waar het team van Harry Kok bijna de gehele wedstrijd aan de leiding ging, maar makkelijk was het allemaal zeker niet. Rozenburger Robert Goedendorp had met vijf doelpunten een groot aandeel in de overwinning.

Op het wedstrijdformulier staan voor Goedendorp maar vier treffers, maar strafbal in de derde periode werd toch echt genomen en benut door Robert Goedendorp en niet zoals het wedstrijdformulier aangeeft Kevin Bergwerf. Maar belangrijk waren natuurlijk de drie punten die de Hoogvliet/Rozenburg/Brielle startgemeenschap in de tas mee naar huis mocht nemen. Coach Harry Kok was tevreden maar had toch nog wel wat kanttekeningen.

Harry Kok

“Goede start van de competitie”, was de coach zichtbaar blij met de eerste overwinning. “Een betere start dan vorig seizoen toen dit niveau voor de meeste nog nieuw was. Het ontbreekt nog wel aan balfinesse en wat sneller omgaan met de vanghand. Je zag wel dat toen WKZ wat harder ging spelen onze jongens daar toch wat moeite hadden om daar mee om te gaan. Als Robert naar de kant kwam speelde we even zonder spits. Op zich geen probleem, moeten we wat slimmer inzwemmen. We willen dan te veel zelf het doelpunt maken en daar zijn we niet sterk genoeg voor. Je moet dan meer voor de overtreding gaan, zodat je een man meer situatie creëert. Voor Sacha Akneav was het zeker tot de begin volgend jaar zijn laatste wedstrijd. Hoe we dat gaan opvangen? Ik wil eigenlijk wat meer de jeugd erbij betrekken. Sam Kocken en Daniel Aknaev zullen we vaker meenemen en als het kan veel speelminuten geven. Recentelijk in een oefenwedstrijd hebben ze het zeer goed gedaan.”

Sacha Akneav

Een speler met ervaring, scorend vermogen en snelheid. De meeste keren dat Akeav opzwemt aan het begin van een periode zorgt hij er voor dat SCOMZeehondDuck aan de eerste aanval kan beginnen. Zo ook afgelopen zaterdag in het Sterrenbad, drie van de vier keer. En de keer dat Akneav niet als eerste bij de bal was leek het er verdacht veel op dat de bal niet helemaal netjes op de denkbeeldige middenlijn werd losgelaten door de man met de fluit. “Ik denk een terechte overwinning”, vertelde Sacha na de wedstrijd. Het ging zeker in het begin wat moeilijker maar uiteindelijk speelde goede periodes. Aan het einde zakte het toch nog wat in, maar de voorsprong kunnen vasthouden. We speelde zo af en toe zonder spits. Toch wel lastig, je mist een aanspeelpunt. Van afstand scoren we wat moeilijker. Dit was voorlopig mijn laatste wedstrijd. Voor stage ben ik weg tot 31 januari 2019. Mijn stageplek is in Duitsland, een uurtje of 6 rijden dus tussendoor naar Nederland voor een wedstrijdje zit er niet in. Voor mijn studie moet ik een half jaar in het buitenland stage lopen en volgend jaar ook nog minimaal een half jaar in het buitenland studeren. Met banen zwemmen ga ik mijn conditie bijhouden en als het kan in de buurt bij een waterpolo ploeg meetrainen. Maar of dat gaat lukken weet ik nog niet.”

Het eerste doelpunt in Wassenaar was voor de thuisploeg. Leonard Rooijakkers wis het netje als eerste te vinden. Maar door drie doelpunten van Robert Goedendorp, alle drie met een backhand, en een doelpunt van Sacha Akneav stond ScomZeehondDuck na zeven minuten op een 4-2 voorsprong. Ook in de tweede periode bleef het team van Harry Kok aan de goede kant van de score. SCOMZeehondDuck had het niet altijd makkelijk en moest na een goede derde periode toezien dat WKZ in de vierde periode terug kwam naar 8-8. Maar dan heeft Kok nog altijd zijn spits Goedendorp. Met nog 2.38 op de klokken scoorde de Rozenburger de winnende van de avond, 8-9.

Robert Goedendorp

“Als je van het begin tot het einde voorstaat, een terechte overwinning”, was de matchwinner en de ‘Man of the Match’ zichtbaar tevreden. “Eigenlijk hadden we wat moeten uitlopen om ‘t minder spannend te maken. Er zaten wat backhands lekker in. Maar op je vraag of ik daar extra op train, nee. Ik train nog niet honderd procent door die vervelende nekblessure. Wil eigenlijk niets forceren, vanavond had ik geen last dus geeft goede hoop. Het was best een sportieve wedstrijd, scheidsrechters lieten redelijk veel toe, geen vervelende dingen onderwater. Een lekker begin. Moeten gefocust blijven, de volgende wedstrijd is tegen Z&PC De Gouwe, wat vorig jaar een meer dan lastige tegenstander voor ons was.”

Periode standen: 1e Periode 2-4 2e Periode 4-6; 3e Periode 6-7 en de 4e Periode 8-9.

Doelpuntenmakers ScomZeehondDuck in de wedstrijd tegen WKZ: Robert Goedendorp 5X; Sacha Akneav 2X; Kevin Bergwerf en Jeffrey Bouman ieder 1X.