De dames van Vovero zijn de nieuwe competitie begonnen met een nederlaag in Middelharnis tegen Intermezzo. Er stond na 4 sets 4-0 op het scorebord. Een veegpartij was het allerminst, maar na de 20 punten werd het toch een lastig verhaal. Helen Tallie zat in Middelharnis als coach op de bank voor de op zakenreis zijnde Arthur Vuijk.

“Ik had in de eerste set echt het gevoel, die set gaan we gewoon pakken’, kijkt Helen Tallie terug op de wedstrijd tegen Intermezzo. “Aan het einde van die set sloop er wat onzekerheid in de ploeg. Zo iets van geef die bal maar even niet aan mij. Dan kun je geen punten pakken. Tweede en derde set was qua spel niet te vergelijken met het begin van de eerste set. Het was soms gewoon slecht. Gelukkig pakken ze het in de vierde set dan wel weer op. Het spel op zich was dan misschien bij vlagen nog wel van een aanvaardbaar niveau, maar afmaken is een ander verhaal. Lekker meeballen tot de 20 en het dan laten lopen is niet goed, dat moet anders. Misschien kwam het ook door mijn gewissel, als invaller coach met negen meiden is dat toch wel wat lastig. Ik heb ze wel allemaal laten spelen en dat heeft het resultaat misschien ook beïnvloed.”

Intermezzo D1 – Vovero D1 1e set: 25-20; 2e set 25-18; 3e set 25-22; 4e set 25-19

Floor Tallie

“We zijn niet weggeslagen, maar maken zelf te veel fouten”, wil Floor Tallie, vorig seizoen lang geblesseerd, nog wel even kwijt. “Maar ik vind wel dat we terecht verloren hebben. Het is vooral het afmaken van de aanval waar het nogal eens mis gaat. Niet iedereen zat er ook lekker in en volleybal blijft toch een teamsport. Zaterdag tegen Erasmus zal het anders moeten. Hopen dat iedereen dan een stuk lekkerder in de wedstrijd zit.”

Het team van Vovero is in takt gebleven en heeft uit meisjes A Elise Quak toegevoegd aan de selectie. De dames van Vovero spelen het komende seizoen gewoon in de 2e klasse A. Vorig seizoen officieel gedegradeerd maar is er na een herindeling voor de verliezer van de nacompetitie, Vovero, toch nog een plaatsje vrij gekomen in de tweede klasse. Een kans om aan te tonen thuis te horen in die tweede klasse. Dan zal het anders moet dan afgelopen zaterdag tegen Intermezzo. En vooral in de slotfase van een set punten blijven scoren.