De teller staat op drie punten voor het team van coach Cindy Doorduin. Drie verliespotjes, potje gewonnen en afgelopen zondag een gelijkspel. Handhaven is het doel van de indus dames, maar na 5 wedstrijden buiten kijkt Indus toch al een beetje uit naar de zaalcompetitie. Daar moet het gaan gebeuren. Ook in de zaal naar de eerste klasse.

“Dit is ons tweede seizoen buiten op het veld in de eerste klasse”, begint Cindy Doorduin haar verhaal. “Vorig jaar gehandhaafd en ook dit seizoen gaan we voor handhaving op het veld, maar gaan we ook voor het kampioenschap in de zaal. Gaat moeilijk worden, maar je moet nu eenmaal doelen en dromen hebben, dat het een keer gaat lukken. Het is een enthousiast team weliswaar met grote leeftijdsverschillen, maar iedereen gaat ervoor. We zijn goed, maar soms weten ze het zelf niet. Er zijn fases in de wedstrijd waarin dat heel goed te zien is. Soms gaat het ook wat minder. De volgende fase, met wat mooie uitspeelmogelijkheden en fraaie doelpunten, kan in de hoofdjes weer een knop omzetten en is het zelfvertrouwen weer terug. En dit is waar we aan werken, goed zijn in de hele wedstrijd en het niet weggeven op wat mindere momenten. Met nog een aantal wedstrijden, naar het zaalseizoen toe, zijn we op de goede weg, maar het kan altijd beter.”

We kijken nog met Cindy Doorduin terug op de laatste wedstrijden.

Tegen Atomium werd met 15-21 verloren in een uitwedstrijd tegen een fysiek sterke ploeg. “We hebben dit seizoen een paar doordeweekse wedstrijden. Deels doordat we mee hebben gewerkt aan een verzoek van de tegenstander, deels opgedrongen door de bond”, vertelde coach Cindy Doorduin. “Op zondag weet je dat iedereen er is doordeweeks is dat vaak lastiger. De wedstrijd tegen Antonium liep het vooral de eerste helft niet. Scheidsrechter had een paar dwalingen, niet direct in ons voordeel en stond het met de rust 9 – 15. Gelukkig kwamen we de tweede helft beter in ons spel en ging het meer gelijk op uiteindelijk, maar de achterstand kregen we niet meer weggewerkt. Uiteindelijk stond er na twee maal 30 minuten 23-29 op het scorebord.”

Doelpuntenmakers: Iris Quak 5x, Ashley Poel 4x, Joanne de Leeuw 3x, Debbie Lievaart 2x en Anouk Roest 1x.

Winst voor Indus op een regenachtig en kletsnat sportpark aan de Westvlietweg in Den Haag.

De thuisvereniging wilde eigenlijk niet spelen, maar Indus was niet voor niets naar Den Haag afgereisd. Ook de scheidsrechter vond het verantwoord om er aan te beginnen. “Misschien wel een loterij en stuiteren met de bal is als het pijpenstelen regent geen optie. Het spel wordt er wel sneller van omdat de bal kort en snel overgespeeld moet worden”, vertelde de coach van dames 1 over die wedstrijd. Indus stond snel op een 0-3 voorsprong en dat gaf de ploeg het nodige vertrouwen. Indus kon de thuisploeg EHC niet echt van zich afschudden maar bleef gedurende de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score. Eindstand in Den Haag 11-13.

Doelpuntenmakers : Ashley Poel 3x, Mariska van der Bulk 2x, Britt Doorduin 2x, Joanne de Leeuw 2x, Iris Quak 2x, Linda van Seters en Debbie Lievaart ieder 1x

Tegenslag voor Indus met keepster Jaenette de Leeuw

Keepster Jeanette de Leeuw is voorlopig niet beschikbaar voor dames 1. Een fikse tegenvaller voor de handbalsters van Indus. Afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen DWS werd Jeanette de Leeuw vervangen door Joanne de Leeuw, althans de eerste helft. Joanne heeft wel wat ervaring door wedstrijden waar ze voor dames 2 het doel verdedigde. Maar de linkshander werd ook in het veld node gemist. Oud keepster Annemarie Westbroek was achter de hand. Annemarie was jaren lang de vaste keepster bij de dames en speelde in de tweede helft voor het eerst sinds jaren weer een helftje. “Het wilde niet lukken afgelopen zondag zeker de eerste helft. We stonden na een kwartier gewoon met 3-9 achter”, vertelde Cindy Doorduin. “Het tweede kwartier van de eerste helft konden we het omdraaien en bij de rust was het 11-10 in ons voordeel. In de tweede helft lukte het ons niet om het verschil te maken, en met nog 6 minuten te spelen stond DWS op 3 punten voorsprong. Gelukkig kreeg Joanne (de Leeuw, red.) het op haar heupen en konden we de achterstand wegwerken. Verder dan een puntendeling kwamen we niet.”

Doelpuntenmakers : Ashley Poel 10x, Joanne de Leeuw 4x, Mariska van der Bulk 3x, Anouk Roest 2x, Linda van Seters, Melissa Cremers en Iris Quak 1x.

Indus wat wisselvalig in de uitslagen van de veldcompetitie. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen voor Cindy Doorduin met haar team aan de zaalcompetitie gaat beginnen. Daar moet het gaan gebeuren voor het Rozenburgse Indus ’67. Maar als de dames van Indus zich ook op het veld in de eerste klasse willen handhaven zal er de komende twee wedstrijden nog wat puntjes moet worden gesprokkeld.

Foto’s: Boven Joanne de Leeuw, onder Ashley Poel.