Coach Harry Kok was niet vrolijk geworden van de beslissingen van het scheidsrechters duo aan het begin van de vierde periode. Hij moest dat na de wedstrijd toch wel even kwijt bij de mannen in het wit, zo zie je de coach van SCOMZeehondDuck bijna nooit. Maar de beslissingen van de scheidsrechters, vooral in een voorval met Timo Heskes, zaten de coach hoog, in de uitwedstrijd tegen d’ELFT. Als je alle punten en komma’s op zijn plaats zet hadden de mannen in het wit misschien wel gelijk, maar zeker niet in de geest van de wedstrijd. Voor SCOMZeehondDuck was het de inleiding voor de grote terugval in de vierde periode.

Timo Heskes stond gewoon op het wedstrijdformulier als speler, kwam wat later in het zwembad Kerkpolder. Timo Heskes had nog een wedstrijd gefloten in Barendrecht. Maar was ook niet helemaal fit en zou voor nood naar Delft komen. “Ik zou niet spelen omdat ik een nekblessure heb”, vertelde Timo Heskes over de wedstrijd en het voorval in de vierde periode. “Ik kwam, doordat ik in Barendrecht een wedstrijd had gefloten, wat later binnen en ben rustig op de bank gaan zitten. In de vierde periode kregen we wat pech. Thijs (Schouten, red.) was met 3 p-tjes al in de tweede periode naar de kant gestuurd en Kevin (Bergwerf, red.) had een handblessure opgelopen en kon niet meer spelen. Om toch nog een wissel te hebben zou ik even spelen en ging aan het begin van de vierde periode het water in. Dat vond de scheidsrechter niet goed. Hij vond dat ik een ongerechtigde speler was en wilde me zelfs een UMV (uitsluiting met vervanging) geven. Ik zat al drie perioden op de bank dus als dat onrechtigmatig was had hij me daar ook weg moeten sturen. Scheidsrechter vond dat ik me had moeten melden. Al met al een rare situatie en uiteindelijk niet kunnen spelen.”

Een voorval wat toch wel gevolgen had voor het verloop in de vierde periode. Aan het einde van de derde periode stond er 6-4 op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg, maar was de wedstrijd zeker nog niet gespeeld. “Vriendschappelijk hebben we gelijk gespeeld in de voorbereiding van dit seizoen”, verteld coach Harry Kok voor de wedstrijd. “Wordt een lastige pot, ze hebben een snelle ploeg en zijn zwemmend sterk. Op voorhand een lastig potje. We hebben ook zoveel mogelijk snelheid in de ploeg gebracht. Of het genoeg is?”

Al in de eerste periode liep Thijs Schouten aan tegen 2 p-tjes aan. Schouten had voor zijn wedstrijd nog als scheidsrechter een wedstrijd geleid van d’ELFT 2 en als voorbereiding op zijn eigen wedstrijd minder goed. Overigens moet een team twee scheidsrechters ter beschikking stellen die ergens in de afdelingen moeten kunnen fluiten. En soms is dat haasten als je van ver komt of het programma in dat andere bad wat uitloopt en vergeten je te melden, of langslopen niet als melden wordt gezien, zoals Heskes overkwam. In de tweede periode liep Schouten ook nog eens tegen zijn derde uitsluiting aan en mocht niet meer spelen. Een tegenvaller voor coach Harry Kok. Ondanks dat SCOMZeehondDuckt niet scherp aan de wedstrijd begon lagen er toch wel mogelijkheden. In de tweede periode wat pech met een strafworp na een overtreding van aanvoerder Ties Jacobs. En ook in de derde periode was de wedstrijd nog niet gespeeld. En dan die vierde periode.

Rozenburger Robert Goedendorp

“Als je je wissels kwijt raakt en er bij de tegenstander genoeg op de bank zitten en heel veel zwemmen, wordt het lastig”, vond ook topscoorder Robert Goedendorp. “Uiteindelijk kom je dan wel conditioneel te kort. d’ELFT speelde best fel ze zaten er boven op. Ik had ook regelmatig een paar Koala’s op mijn nek hangen. In het begin konden we het nog wel bijbenen, als je dan niet meer kan wisselen verlies je. Toch weet ik niet hoe het was gegaan als wel hadden kunnen wisselen. Een zwemmende ploeg dat heeft Richard Oosthoek, vorig seizoen nog trainer van De Kempvis uit Spijkenisse, er wel ingebracht. Bij De Kempvis was het ook veel zwemmen. Zaterdag was d’ELFT scherper en conditioneel goed. Maar zeg het nog een keer als we wel hadden kunnen wisselen?”

In die veel besproken vierde periode scoorde d’ELFT vier keer onder andere drie treffers van Bob Hillen. Uiteindelijk een verlies wat mee moet worden genomen naar de wedstrijd van zaterdag wanneer promovendus De Devel naar Rozenburg komt. Daar zal SCOMZeehondDuck weer voor de punten moeten gaan. Al met al een geflatteerde uitslag, maar die uitslag staat wel in de boeken.

Periode standen: 1e Periode 2-1 2e Periode 5-3; 3e Periode 6-4 en de 4e Periode 10-5.

Doelpuntenmakers ScomZeehondDuck in de wedstrijd tegen d’ELFT: Robert Goedendorp 2X; Kevin Bergwerff 2X en Alex Heskes 1X.