Of het nu een echte derby was, de wedstrijd tussen de volleybalsters van Voorne en Rozenburg? Maar wel een wedstrijd met een extra lading. Voor de wedstrijd vertelde de coach van Vovero, Arthur Vuijk, dat hij met zijn ploeg op zoek ging naar een puntje. Het werden er vier en was de coach een meer dan tevreden man na-afloop.

Na de eerste set leek het een moeilijk avondje te worden voor Vovero en de aanhang op de goed gevulde tribunes. Volley Voorne won die eerste set simpel en makkelijk met 16-25. Heel veel konden de volleybalsters van Vovero niet afdoen aan die set. Wat de boodschap van de coach was na die verloren set is niet duidelijk, maar er stond na die eerste set een herboren Vovero tussen de lijnen. Niet dat Volley Voorne van het veld werd geveegd, dat zeker niet, maar wel een Vovero dat voor elk puntje wilde vechten en niet veel cadeautjes meer weggaf. Het werd een spannende wedstrijd, niet altijd hoogstaand, maar daar maalde de supportersschare van de thuisploeg niet om. De strijd werd beloond en toonde Vovero, ook Volley Voorne aan de zegekar te kunnen binden, en dat was de tweede wedstrijd op rij. Een week eerder werd er gewonnen van DVO in Oud-Beijerland. Niet gelijk een hallelujastemming, maar na-afloop een meer dan tevreden coach.

Coach Arthur Vuijk

“We waren opzoek naar een puntje en het zijn er vier geworden”, begint de coach zijn verhaal. “We speelde als collectief, heel erg tevreden. We hebben sterk doorgewisseld. Dat betekende dat spelverdeelster Anouska Nuij ook wat minuten op de bank heeft doorgebracht en we moesten en wilde kijken hoe dat met een andere spelverdeelster uit zou pakken. Ik wilde ermee bereiken dat we een beetje van het vaste patroon afkwamen. In zo’n situatie moeten de speelster veel scherper zijn en moeten ze vooral blijven nadenken. Ik denk dat het gewerkt heeft. Bij ons liep het vanavond. Voorne begon sterk, maar zakte wat weg. We hadden ook wel wat mazzeltjes met de scheids. Aan de andere kant heeft Voorne ook wel een paar keer het geluk aan de zijde gehad. Het heeft de wedstrijd zeker niet beïnvloed. In sommige sets stonden we ruim voor en geven we die riante voorsprong toch weer bijna uit handen. Heeft denk ik toch met gespannenheid te maken. Als we die stap ook nog kunnen maken. We hebben het niet zo vaak over uitblinkers, ben er geen fan van, maar de manier waarop Sharon de Jong vandaag speelde was toch heel goed. Zag er misschien niet moeilijk uit maar toch knap ook bij het serveren. Een mooie 3-1 overwinning en meer dan tevreden. Op basis van de eerste set dacht ik toch, zo dat gaat niet makkelijk worden. Over het sterk doorwisselen en daardoor andere patronen te krijgen hadden we gesproken. Vandaag werkte het en daar ben ik blij mee. Maar vanaf de tweede set speelde we erg goed en lukte er alles en tegenstander Voorne zat in een wak en kwamen daar niet meer uit. De opdracht was sla die ballen op de plek van de serveerster, die lieten ze leeg, maar daar kregen we de ballen niet. Daar zijn we mee gestopt en vervolgens de ballen zo diep mogelijk achterin te krijgen daar had hun libero wat moeite mee. Ik ben uitermate tevreden en blij met de punten.”

Vovero D1 – Volley Voorne D1 1e set: 16-25; 2e set 25-23; 3e set 25-22; 4e set 25-23