SCOMZeehondDuck heeft afgelopen zaterdag kansen laten liggen om tegen De Devel de punten in eigenhuis te houden. “Dit zijn zeker wedstrijden waar je punten moet pakken”, was SCOMZeehondDuck doelman Maik Kok optimistisch voor de wedstrijd. Misschien gezien de tegenstander dat een goed resultaat zeker tot de mogelijkheden behoorde. Maar SCOMZeehondDuck liet het op alle fronten afweten, aanvoerder Ties Jacobs noemde het zelfs weggespeeld.

De aanvoerder had met zijn uitspraken na de wedstrijd gelijk. SCHOMZeehondDuck kwam er niet aan de pas. Na 19 van de 28 minuten zuivere speeltijd, moest Yosta Stroop, doelman van De Devel, pas voor de eerste keer een doelpunt toestaan. Een doelpunt van de jongste uit de ploeg van Harry Kok, Daniel Akneav. Bij de thuisploeg lagen er toen al 5 in het netje. “Zij verdedigen heel erg goed. We hebben wel eens voor de beker tegen dit team gespeeld en wisten wel hoe ze speelden. Ze maken het klein achterin, spelen fel op de bal. Wij konden daar gewoon niet mee omgaan”, was aanvoerder Ties Jacobs realistisch na-afloop. “We probeerde het wel te volgen, extra man als tweede spits, maar kregen er geen grip op. Het is niet zo’n sterk team. Individueel zitten er twee sterke jongens in. Ze zijn niet zo snel, zeker niet gemeen. Dan zou je denken hier hadden we punten moeten pakken. We moeten ons beter aan de afspraken houden, maar er ook niet blind opvaren. We missen Sacha Akneav wel. Explosiviteit, altijd sterk in een break en gochme. Maar hij is er voorlopig niet bij. Kijk de eerste twee perioden scoren we niet. Pas bij 0-5 scoren wij. Dan kan het zeker nog wel, maar niet zoals wij vandaag speelden. Weggespeeld door een ploeg waarvan je moet kunnen winnen.”

De eerste periode viel de schade nog mee. ZZ&PC De Devel wist het netje achter doelman Maik Kok van de thuisploeg maar één keer te vinden. In de tweede en derde periode liep de ploeg van coach Harry Kok meer schade op. Met nog 7 minuten te spelen, de derde periode, had de thuisploeg en achterstand van 5 doelpunten en dat was een voorsprong die De Devel niet meer weggaf. SCOMZeehondDuck verdedigde slordig en niet vol op de man. Altijd ruimte voor de tegenstander om gevaarlijk te worden. De gasten uit Zwijndrecht hadden bij de midvoor van SCHOMZeehondDuck altijd wel een paar koalabeertjes, zoals spits Robert Goedendorp dat noemt, in de nek hangen. Goedendorp was niet altijd even gelukkig met zijn backhand en kreeg weinig ruimte. De spits werd ook niet geholpen door zijn team om wat mannetjes weg te trekken uit het centrum om de ruimte te creëren. Coach Harry Kok was dan ook zeker niet tevreden.

Harry Kok

“We speelde gewoon te slap, te weinig inzet. Onze verdediging was steeds twee slagen te laat, geen controle, niet geconcentreerd, wat wil je nog meer horen. Gezien het tempo wat ze zwemmen echt niet kansloos, maar we waren tactisch gewoon slecht. Bal op de midvoor spelen terwijl er nog iemand bij ligt. Aan de verkeerde kant aanspelen. Je zie dat de tegenstander steeds een beetje wisselt van tactiek, als het via de midvoor niet gaat naar de buitenkant of de bal goed en snel rondspelen. Bij ons was het allemaal voorspelbaar. We moeten het ook van het zwemmen hebben. Vorig jaar kon je nog zeggen, wennen, nog niet voldoende conditie, maar dat moet er nu wel zijn. We gaan in de midden liggen in een wijde boog, dan zie je alle ballen aankomen. Als je tegenstander dan fysiek wat sterker is springt hij er voor. Soms ging het zo langzaam dat je mijlen van te voren aanziet komen wat er gaat gebeuren. Er ging bijna niets goed vandaag. Ik hoop toch wel dat we weer wat gaan doen, anders wordt het onderin spelen en daar moeten we wegblijven.”

Periode standen: 1e Periode 0-1; 2e Periode 0-4; 3e Periode 2-7 en de 4e Periode 4-9.

Doelpuntenmakers ScomZeehondDuck in de wedstrijd tegen ZZ&PC De Devel: Robert Goedendorp, Alex Heskes, Jim Kok en Daniel Akveav allen 1.