De eerste helft van het veldseizoen van Indus dames 1 is opgeschreven in de geschiedenisboeken. De handbalsters van Rozenburg hadden de prestaties graag anders gezien, maar soms lopen zaken, ook in de sport, anders dan gewenst. En als je dan in een belangrijke wedstrijd ook nog een scheidsrechter hebt die een door Indus gescoord punt aan de tegenstander geeft, en dat ook nog in de week van de scheidsrechter, is de domper groot.

“De eerste helft van het veldseizoen eindigen we met 3 punten uit 7 wedstrijden en staan we 3e van onder. Eigenlijk had dit 7 uit 7 moeten zijn. De wedstrijd tegen Twist was gewonnen en die tegen HVOS (Spijkenisse, red.) en DWS uit Schiedam hadden we moeten winnen”, is coach Cindy Doorduin teleurgesteld. “Niet gunstig voor ons met zicht op de 2e helft van het veld, na het zaalseizoen. Maar, dit waren hele leerzame wedstrijden, waarin goed tot zeer goed handbal gespeeld is, maar toch ook nog te veel balverlies. Nu gaan we na de herfstvakantie de zaal in. Hier spelen we 2e klasse en ons doel is, kampioen worden. We mogen nu geen steken laten vallen, daar heb ik alle vertrouwen in.”

De wedstrijd tegen Twist werd eigenlijk gewonnen door Indus, alhoewel het wedstrijdformulier anders vermeld. Er stond 18-20 op het scorebord en door een dwaling van de arbitrage werd het gecorrigeerd naar 19-19. Het gevoel bij de coach en haar ploeg Indus was een domper en dat is misschien nog zachtjes uitgedrukt. “Twist uit, nooit makkelijk. Dit team handbalt in de zaal in de hoofdklassen. Het voltallige team van Twist, met zelfs twee keepers, stonden klaar om Indus een kopje kleiner te maken. Maar van dit alles kwam niets terecht. Goede, snelle aanvallen en slim spelend bleven de meiden vechten tegen deze tegenstander. Nog steeds zonder keepster, en met Melissa Cremers uit dames 2 als invalster, bleven wij overeind. De rust gingen we in met een 12-11 achterstand. Afspraak was in ieder geval, de tweede helft niet uit handen te geven, maar als een team te blijven acteren, net zoals in de eerste helft. Een snelle wedstrijd, van beide kanten, met uitstekend handbal……. Tot het moment dat de scheidsrechter tussenbeide kwam bij een stand van 18-20 in het voordeel van ons”, kan Indus coach Cindy Doorduin het eigenlijk nog niet bevatten. “Door het snelle spel zag hij even door de bomen het bos niet meer en werd een door ons gescoord doelpunt aan Twist gegeven. Hij heeft de stand rechtgezet ( dus niet ) op 19-19. Zowel wij, als het scorebord en ik weten het zeker, er had 18-20 moeten staan. Deze domper hield ons wel een paar minuutjes bezig, waardoor Twist uitliep naar 22-20, met nog een aantal minuten te spelen. De scheidsrechter floot de wedstrijd uit met een stand van 23-22 in het voordeel van Twist, maar eigenlijk was het 22-23 voor ons. Wat het helemaal zuur maakt is, dat de scheidsrechter zijn fout uiteindelijk heeft toegegeven, echter kon hij het niet meer veranderen.”

Doelpuntenmakers: Ashley Poel 7x, Iris Quak 5x, Mariska van der Bulk 3x, Britt Doorduin 2x, Anouk Roest 2x, Linda van Seters 2x, Debbie Lievaart 2x

De laatste wedstrijd buiten, voor de zaalcompetitie begint, was tegen HVOS uit Spijkenisse. Een wedstrijd met een derbysfeer. Voor Indus de geblesseerde keepster Jeanette de Leeuw en de pas bevallen Margaretha van Seters langs de kant en hopelijk voor coach Cindy Doorduin is hun rentree aanstaande. Een wedstrijd die voor het publiek wat rommelig aandeed met veel balverlies aan de kant van de Rozenburgse handbalsters. Ook had HVOS een keepster die de meest onmogelijk ballen wist te stoppen. Tijdens de rust stond er 7-10 op het scorebord. Na de onderbreking verging het Indus niet veel beter. De ploeg van Cindy Doorduin kon de wedstrijd niet doen kantelen. Uiteindelijk stond er 18-19 op het scorebord van sportpark Oost. Een voorval met de scheidsrechter over de stand in deze wedstrijd, dit keer zonder gevolgen, zal op toeval berusten.

Voor Indus’67 begint de zaalcompetitie en daar wil het team van Cindy Doorduin voor het kampioenschap gaan.