Afgelopen zaterdag bracht SCOMZeehondDuck uit het verre Harmelen een puntje mee uit de wedstrijd tegen OZV. Na vier maal zeven minuten stond er 4-4 op het scorebord, een stand waar de meningen dan gelijk verdeeld zijn. Voor de ene een puntje gewonnen voor de andere twee puntjes verloren. Rozenburger Robert Goedendorp kon wel leven met die uitslag. Hij zag in ieder geval zijn ploeg weer waterpolo spelen en dat was de laatste thuiswedstrijd tegen De Devel wel anders.

Het leek een wedstrijd van de keepers, Gerco Verweij voor de thuisploeg en Maik Kok voor SCOMZeehondDuck, 4-4 is een karige uitslag voor een waterpolowedstrijd. Maar daar doen we de verdedigers mee te kort en er werd ook nog wel het nodige gemist. Jim Kok opende de score voor de gasten uit Hoogvliet/Brielle/Rozenburg. Ook was Jim de maker van de 0-2. “Over de gehele wedstrijd waren de ploegen wel gelijkwaardig”, vertelde topscoorder Robert Goedendorp, die zaterdag zelf het netje niet kon vinden. “Er werden best over en weer wel wat kansen gemist. We stonden met 0-2 voor en ook toen we de vierde periode ingingen was de stand in ons voordeel, 2-4. Dan denk je toch, die punten moeten mee in de tas. We hadden zelfs in de laatste seconden van de wedstrijd een man meer. Maar konden het niet benutten. Ik dacht dat Sacha (Aknaev, red.) de lat nog raakte. We waren op z’n sterkst, Sacha was over uit Duitsland waar hij stage loopt en kon, voor hij weer naar Karlsruhe terugkeerde, nog een potje meespelen. (Hij traint in Duitsland door maar is maar een paar weekenden in Nederland de komende tijd, red.) Toch wel een gelijkwaardige tegenstander. In de laatste periode waren ze denk ik net iets feller en wilde thuis zeker niet verliezen.”

In de eerste periode kwam SCOMZeehondDuck aan de leiding door een doelpunt van Jim Kok. En in de tweede periode was Jim Kok ook de maker van de 0-2. Een wedstrijd waar de doelpunten duur waren. OZV kwam terug in de wedstrijd door doelpunten van Jasper Goudena en Thijs van Dijk. Een strafworp en doelpunt van Sacha Aknaev en een doelpunt van Alex Heskes bracht het team van coach Harry Kok weer aan de leiding en leek het een kwestie van uitspelen en de voorsprong verdedigen in de vierde periode. In die vierde periode moest SCOMZeehondDuck toch toezien hoe thuisploeg OZV langzij kwam. Zelfs met een man meer situatie in de laatste seconde wist OZV doelman Gerco Verweij verdere schade te voorkomen. Al had de sluitpost in de laatste seconde geluk bij een poeier van Sacha Aknaev op de lat uiteenspatte en bleef het bij een puntendeling.

“Een punt is een punt en OZV weet de huid over het algemeen wel duur te verkopen. Vorig seizoen verloren we in Harmelen nog met 8-6. Dus als je er zo naar kijkt maken we wel stapjes. Was fijn dat we compleet waren en de bank goed gezet. Dan kan je wat doorwisselen en dat moet echt op dit niveau. In vergelijk met twee weken geleden ging het echt veel beter. Daar hingen de koppetjes vrij snel en was het een collectief falen. Nu lagen we in het water iets te doen wat een stuk meer op waterpolo leek. Dit geeft in ieder geval een goedgevoel, ook al was er geen winst. De volgende pot is tegen De Reigers, een ploeg die ons wel ligt. Toch zal er een tandje bij moeten, misschien wel twee. Ze hebben dacht ik versterking van twee spelers van het Westland en draaien dit seizoen bovenin mee. Ze wonnen afgelopen week van Westland met 10-3 en hebben tegen OZV ook al eens met 10-5 gewonnen”, keek Robert Goedendorp alvast vooruit naar de wedstrijd van zaterdag.

De wedstrijd zaterdag 3 november in De Rozenburcht begint om 20:55 uur.

Foto's:archief v.b.n.b. Robert Goedendorp, Maik Kok en Sacha Aknaev.