Het is voor Vovero dames 1 puntjes sprokkelen, maar afgelopen zaterdag was een puntje te weinig tegen een directe concurrent. En leek het puntje ook nog een cadeautje van de Hoogvlietse volleybalsters. Pas in de vierde set bleef Vovero aan de goede kant van de streep.

Uiteindelijk werd het 1-3 en liet vooral Yum een vijfpunter liggen. Voor Vovero wordt het al vroeg in het seizoen lastig. Na het eerste jaar van overleven voor de jonge in opbouw zijnde ploeg van Arthur Vuijk, afgelopen week zelf niet op de bank zat en het coachen aan Hellen Taillie overliet, bengelen de dames van Vovero ook dit seizoen onderin de tweede klasse. En vooral de weinige punten die Vovero scoort moet zorgen baren. Ook afgelopen zaterdag werd er in de eerste drie sets weinig tegenstand geboden tegen promovendus Yum uit Hoogvliet. Het vertoonde spel van Vovero baarde ook gelegenheidscoach Helen Taillie zorgen.

“Misschien was het puntje wel gekregen”, was Helen Taillie niet blij met het vertoonde spel. “Na de wedstrijd vertelde de coach van Yum dat de beleving uit de sporthal was voor Yum in de laatste set. Wij een puntje en hoe maakt eigenlijk niet uit, we hebben punten nodig. Maar als ik kijk hoe ze spelen, en ik weet wat deze meiden kunnen heb ze heel lang getraind, is dat niet goed. Het team staat gewoon nonchalant te spelen, ze kunnen veel beter. Waar het aan ligt? Ze moeten meer vechtlust krijgen, misschien de trainingen wat zwaarder. Hoe we aan de wedstrijd beginnen, droevig. Ik heb met time-outs nog wel geprobeerd dat te veranderen, maar het hielp niet echt. Had wel met ze afgesproken dat we voor punten moesten gaan en niet sociaal wisselen. Maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. We speelde zonder Anouska Nuij (spelverdeelster, red.) dat is wel een gemis. Je hebt gelijk de lijn in het spel ontbreekt dan een beetje. Eigenlijk hebben we geen tweede spelverdeelster, dat is wel een gemis. Floor (Tallie, red.) en Iris Hoogwerf kunnen dat wel maar vind ik zonde, die kan je op andere plaatsen beter gebruiken. Er moet echt wat gaan gebeuren zo worden het meer dan lastige tijden en dat is zeker voor de meiden zelf ook niet leuk.”

Het gemis van een spelverdeelster was duidelijk zichtbaar afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Yum. Er zit veel meer potentie in de ploeg dan er op dit moment uitkomt. Maar wie legt de vinger op de zere plek. Zaterdag komt weer een directe concurrent naar de Rozenburcht, RVC/Libanon. Kansen voor Vovero om het blazoen weer een beetje op te poetsen.