De dames van Indus blijven winnen en op koers voor het ultieme doel van dit jaar promoveren met een kampioenschap. Coach Cindy Doorduin lijkt met haar team op de goede weg, maar waakt voor al te grote euforie. Het seizoen is nog lang en een misstap ligt altijd op de loer. Zij betrekt zeker naast haar team de beide trainers van de dames bij het succes.

Lastig om met beide beentjes op de grond te blijven? “Ja, best wel. We hebben één doel en dat is kampioen worden, maar een misstap ligt op de loer”, is Cindy Doorduin zich bewust van de gevaren die succes met zich meebrengt. “We moeten elke wedstrijd strijden voor de punten, of het nu tegen de concurrent is of een team dat onderaan staat. Focus moet altijd scherp blijven. Ik ben niet iemand die hele strategieën er op los laat,  geef geen briefjes mee het veld in. We weten allemaal wat we moeten doen en op dit moment staat iedereen scherp. En is er één wat minder en haar dag niet heeft, dan geven anderen net even wat meer. In het collectief, zowel aanvallend als verdedigend, zijn wij op dit moment de beste. En dit hebben wij ook echt te danken aan onze trainers Kees Schild en Willem Witte. Zij zorgen dat de conditie van de meiden optimaal is. Er wordt dinsdag binnen getraind en dan veel op tactische dingen, balvaardigheid en afmaken op het doel. Op donderdag trainen we buiten en dan vooral op de conditie. Dit werpt zijn vruchten af. De gehele damesselectie (1 en 2) ziet er fit uit en dat is zeker te zien aan de meiden die 2 wedstrijden moeten spelen. Vorig jaar waren ze niet altijd in staat 2 wedstrijden vol te houden, maar nu lukt dit met gemak. En ook ons tweede damesteam gaat nu haar wedstrijden winnen (afgelopen zondag tegen Helius uit Hellevoetsluis met 20-8 verslagen) Kees (Schild, red.) laat de meiden ook veel slimmer spelen, laat ze nadenken, al voordat er überhaupt aan de wedstrijd is begonnen. Ik ben dan ook heel blij met de beide trainers. Zo zijn we met z’n allen goed op weg.”

ASV Indus dames ongeslagen bovenaan!!  

“In de Rozenburcht stond afgelopen zondag de wedstrijd tegen Ventura uit Schiedam op het programma. Een team met ook veel jonge speelsters. Al in de eerste aanval opende Ashley Poel de score met een heerlijke break-out. En vanaf dat moment gingen we los”, vertelde Cindy Doorduin over de wedstrijd tegen Ventura. “Binnen korte tijd stonden we met 6-1 voor. We scoorden vanaf de cirkel door Debbie Lievaart en Linda van Seters en via een schitterend uitgespeelde aanval door Iris Quak. Jeanette de Leeuw stond weer als vanouds te keepen en hield de onmogelijkste ballen uit het doel. Haar vizier stond ook op scherp met het aangooien van de break-outs. Met rust stond het al 18-8. En ja, dan moeten we natuurlijk niet te overmoedig worden en laks gaan spelen. Ik wilde minimaal nog eens 18 doelpunten zien in de tweede helft. Op dezelfde manier als de eerste helft openden wij weer de score, met een mooi hoekdoelpunt van Joanne de Leeuw. Met nog een kwartier te spelen stonden we met 25-10 voor, na mooie aanspeelballen van Britt (Doorduin, red.) en een schitterend doelpunt van Anouk Roest uit de hoek. Daarna lieten we het gas los en speelden we de wedstrijd uit naar een mooie overwinning van 30-15. Mariska van den Bulk was vandaag op schot met de strafworpen. Kan niet anders zeggen dat we de hele wedstrijd gecontroleerd hebben. Goede aanvallen en een dichte verdediging maakte het weer een genot om naar te kijken.”

Doelpuntenmakers : Ashley Poel 8x, Mariska van den Bulk 7x, Joanne de Leeuw 5x, Linda van Seters 3x, Debbie Lievaart 3x, Anouk Roest 3x, Iris Quak 1x.

Krachtsverschil?

“Het krachtsverschil was zeker veel te groot met Ventura. We waren, zoals gezegd, veel fitter, sneller en slimmer. Geen seconde zijn wij de regie over de wedstrijd kwijt geweest.”

Rode Lantaarndrager Twist aanstaande zondag

“Ja, ik ga zeker niet zeggen dat dit een makkie wordt, maar op het veld winnen we van hun eerste damesteam. Dit is het tweede damesteam, we gaan in ieder geval proberen ons doelsaldo op te schroeven. Altijd handig als je uiteindelijk gelijk komt te staan met een concurrent Aanstaande zondag zal ook Margaretha van Seters weer aansluiten bij het team. Heerlijk weer een compleet team. Ik kan niet wachten.”

 

Team

Gesp.

Pnt

W

V

G

Voor

Tegen

saldo

Str.pnt

1

Indus'67 DS1

4

8

4

0

0

101

64

37

0

2

Snelwiek Rotterdam DS1

4

6

3

1

0

101

53

48

0

3

Roda'71 DS1

4

6

3

1

0

72

67

5

0

4

Conventus DS1

4

6

3

1

0

58

61

-3

0

5

TOGB DS1

4

5

2

1

1

76

78

-2

0

6

Savosa DS1

4

4

2

2

0

59

80

-21

0

7

Hercules DS3

3

2

1

2

0

49

46

3

0

8

Ventura DS3

3

1

0

2

1

47

70

-23

0

9

Saturnus'72 DS1

4

0

0

4

0

61

68

-7

0

10

SC Twist DS2

4

0

0

4

0

39

76

-37

0

Foto’s: Trainer Kees Schild en keepster Jeanette de Leeuw.