Een wedstrijd om snel te vergeten, maar ook een wedstrijd waar lering uit getrokken kan worden. De ploeg van Harry Kok is in de basis te smal en dat werd afgelopen zaterdag maar weer een pijnlijk zichtbaar. Het niet beschikbaar zijn van Sasha Akneav, Jeffrey Bouman, Timo Heskes en Thijs Schouten was het voor Harry Kok nodig om een noodgreep uit te halen. Oud keeper Roland Grooten lag weer in doel en begon doelman Maik Kok als speler aan de wedstrijd.

Voor SCOMZeehondDuck toch een wedstrijd waar meer inzat dan de uitslag doet vermoeden. Uiteindelijk stond er na 4 maal 7 minuten 4-14 op het scorebord en dat was zeker geflatteerd. Er waren 4 strafworpen voor tegenstander WZC bij en zonder naar de scheidsrechters te wijzen was dat toch wel veel, daar was het de wedstrijd niet naar. SCOMZeehondDuck begon goed aan de wedstrijd, maar had moeite met het vinden van het netje. En tegenstander WZC uit Zoetermeer had meer geluk. WZC maakte elke periode 3 doelpunten en de laatste periode zelfs 5. Maar in de laatste periode was de aanvalsdrift van de thuisploeg tot een minimum gezakt alhoewel maakte de ploeg van Kok in die periode toch nog wel 2 doelpunten.

Harry Kok

“We kregen in het begin van de wedstrijd best wel mogelijkheden om te scoren”, vond de coach van de tuisploeg de uitslag wat geflatteerd. “Als je de eerste keren misschiet sluipt de angst in de ploeg. In plaats van wat scherper en nauwkeuriger zie je dan dat ze zo hard willen schieten dat de bal alleen maar verder van het doel gaat of recht op de keeper. Ik moest onze spits (Robert Goedendorp, red.) wel wat uit het gedrang halen. Je ziet dat ze dan toch net te zwaar zijn als ze op zijn nek hangen en dan kan hij de bal nog wel achteruit gooien, maar niet meer in de goede richting. We kwamen niet alleen kwaliteit te kort, maar hadden ook een beetje pech. Als ze wat zelfverzekerde schieten denk ik dat je zomaar een andere wedstrijd krijgt. We speelde best redelijk in de zone. We hadden er de eerste periode gewoon 4 in moeten schieten. Dan krijg je een heel andere wedstrijd. Nu maken zij de doelpunten en moeten we er achteraan. WZC had een heel sterke midvoor die lastig af te stoppen was, maar uiteindelijk sta je met lege handen. Over de keeper (invaller Roland Grooten, red.) ben ik best tevreden, had er niet heel veel meer uit kunnen houden. Een paar strafballen die wat makkelijk werden gegeven. Maar goed het was niet de wedstrijd die je moet verliezen. Vier wissels is wel wat veel van het goede. Dure punten verspeelt, hadden we wat meer uit moeten halen.”

SCOMZeehondDuck speelde met Roland Grooten in het doel en Grooten had ook al een wedstrijd in het tweede team gespeeld. Het was een vertrouwd gezicht onder de lat, jaren de vaste doelman. En omdat de huidige doelman Maik Kok ook nog geopereerd moet worden aan zijn knie beging november, zal het niet de laatste wedstrijd zijn voor routenier Roland Grooten.

Roland Grooten

“Het viel zeker niet tegen”, was de oud doelman niet ontevreden. “Het positiespel is wel wat beter dan in mijn eigen team (SCOMZeehondDuck 2, red.) We kregen wel wat kansen en van drie meter moeten ze er wel in. Verdedigend was het niet altijd strak. Vaak een vrije man door en dan wordt het als keeper lastig. Krijgen we toch wel veel ‘vijfmeters’ tegen, ik denk dat de helft voldoende was geweest. Waarom ik weer speelde was een capaciteit probleem. Maar als het nodig is ben ik er. Maik Kok gaat nog onder het mes heb ik begrepen en dan zal er denk ik weer wel een beroep op me gedaan worden.”

Voor de huidige doelman Maik Kok was het als speler wel weer even wennen. Toch nam juist Maik Kok twee doelpunten voor zijn rekening. Veel zwemmen is toch nog wat anders dan als doelman onder de lat staan en veel watertrappelen. Alhoewel dat zeker niet vanzelf gaat, daar heb je sterke benen voor nodig.

Maik Kok

“De eerste periode begon ik heel fanatiek, dat was niet zo slim”, kon Maik terug kijken op een prima wedstrijd met twee doelpunten. “Daarna ben ik wat rustiger gaan zwemmen, dat houd je dan toch langer vol. Wel leuk om weer een keer als speler mee te doen. Maar zoveel verliezen was niet nodig geweest, dat is wel jammer. Ik denk niet dat we hadden kunnen winnen maar deze uitslag, ik weet niet volgens mij wat geflatteerd. We hadden er niet genoeg en heb gezegd dan wil ik best wel een keer spelen. Een terechte nederlaag dat denk ik wel. Maar we hadden wel wat dichterbij moeten komen. Deze stand doet, vind ik, geen recht aan het spel. Normaal heb ik als keeper natuurlijk een beter overzicht, maar vooral bij het overnemen ging er nog wel eens wat mis. Volgende week Sassenheim, dat wordt mijn laatste wedstrijd voor de winterstop. Op 4 november word ik geopereerd aan mijn knie. Maar na de winterstop hoop ik er weer bij te zijn.”

Periode standen: 1e Periode 0-3 2e Periode 1-6; 3e Periode 2-9 en de 4e Periode 4-14.

Doelpuntenmakers ScomZeehondDuck in de wedstrijd tegen WZC: Maik Kok 2, Robert Goedendorp en Jim Kok ieder 1.