Vovero speelde een prima pot, tegen RVC/Libanon, afgelopen zaterdag in sporthal de Rozenburcht. Op de derde set na was Vovero heer en meester. En in die derde set een opmerkelijke wijziging in de speelwijze van de thuisploeg. En leek het er sterk op dat Vovero de kansen op een vijfpunter in die set weggaf. Maar uiteindelijk toch vier mooie punten aan het totaal toegevoegd en als de ploeg het spel van afgelopen zaterdag kan handhaven, liggen er zeker nog meer punten in het verschiet.

Een totale metamorfose met betrekking tot de wedstrijd een weekje eerder tegen het Hoogvlietse Yum. Bij Vovero was Anouska Nuij weer in de ploeg en de spelverdeelster is een belangrijke schakel in het team van Arthur Vuijk. Vovero heeft eigenlijk geen vervangster voor de spelverdeelster en de meiden die dat zouden kunnen zijn belangrijk op andere plaatsen in het team. Vovero kwam goed uit de kleedkamer en bij de warming-up werd al duidelijk dat de ploeg op scherp stond. Pas bij een score van elf punten, in de eerste set, kon RVC/Libanon even langszij komen, maar lang duurde dat niet. Vovero trok de set weer naar zich toe en won die eerste set met 25-17. Mooi om te zien dat Iris Hoogwerf meer en meer kracht in haar service wil leggen en steeds vaker de sprongservice hanteert. Ook in de tweede set was het Vovero die het spel bepaalde. Fris en goed volleybal van de thuisploeg kwamen de gasten uit Rotterdam er niet aan te pas, 25-14. De derde set is opmerkelijk en gaat Vovero met een libero spelen. Een spelvariant die moeilijk is en ook nog op een moment dat Vovero in de wedstrijd zit en de wedstrijd helemaal domineert. Ook een spelvariant die bij de dames van Vovero de laatste jaren niet werd gespeeld. Arthur Vuijk over die beslissing. “Esmee Buddenberg is geblesseerd aan haar schouder en vroeg wat de mogelijkheden zijn om als libero te gaan spelen. Ik had aangegeven het te willen proberen. Ga zeker niet zeggen dat we daardoor de derde set hebben verloren en naar de toekomst toe zou het best een manier van spelen kunnen zijn. Maar daar moet het hele team wel aan wennen. Toch heb ik niet overwogen om het team te laten staan. We willen als team sterker worden en dan moeten de bankzitters speelminuten maken. Het is zeker anders spelen met een libero, wij hadden de variant met de wissel met Elise Quak. Op het moment dat Esmee naar het net moest moet je wisselen (Libero moet achter in spelen mag de bal wel over het net spelen maar niet in de driemeter zone springen). Normaal speelt Esmee in de diagonaal en nu in het midden. Dat is anders, ook voor de rest van het team.”

Nadat de derde set met 18-25 verloren ging pakte Vovero het in de vierde set weer op. Met degelijk volleybal en nooit in gevaar geweest won Vovero met 25-21. “Over met name de eerste twee sets ben ik uitermate tevreden”, gaat Vuijk verder met zijn verhaal. “Toch zie je dat de tegenstander er een tandje bij gaat doen. Dat gebeurde ook in die derde set. Maar de meiden pakte het weer op in de vierde set en meer dan tevreden. Een dik verdiende vierpunter.”

Vovero D1 – RVC/Libanon D5 1e set: 25-17; 2e set 25-14; 3e set 18-25; 4e set 25-21

 

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 26th. .