“Sprong eigenlijk wel een beetje met lood in m’n schoenen ‘t water in met 5 afwezige basisspelers”, vertelde Robert Goedendorp, die zes treffers op zijn naam schreef voor de thuisploeg. “Maar we hebben veel strijd geleverd en dat we zolang voor hebben gestaan verbaasde me wel een beetje. Met een compleet team kunnen we het ze nog moeilijker maken en misschien wel winnen. Was een lekker potje waar we alles hebben gegeven.”

Coach Harry Kok, van de thuisploeg was voor de wedstrijd niet erg hoopvol. “We spelen vanavond met 5 invallers, op voorhand dus een meer dan lastige opgaaf tegen Rotterdam”, keek de coach ondertussen naar de laatste periode van het tweede team van SCOMZeehondDuck waar een aantal spelers speelden die ook in het eerste team Acte de Présence moesten geven tegen Z&PC Rotterdam. Bij SCOMZeehondDuck ontbraken doelman Maik Kok, Sacha Akneav, Jim Kok, Jeffrey Bouman en Timo Heskes. SCOMZeehondDuck begon goed aan de wedstrijd. Na 29 seconde was het Daniel Akneav, van de thuisploeg, die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Met het jongere broertje van de afwezige Sacha gelijk een speler die de rest van het seizoen voor het eerste team zal gaan spelen. “Dit was mijn eerste wedstrijd in het eerste team. De vorige keer was ik nog gastspeler, maar nu heb ik me vast gespeeld als speler van het eerste team”, was Daniel Akneav blij en tevreden met zijn bijdrage aan een prachtige waterpoloavond. “Voor mij zat er niet meer in. Heb alles gegeven. Als ik naar de wedstrijd kijk had ik al gelijk het gevoel dat er wel wat meer inzat tegen Rotterdam. Na een paar seconden kreeg ik de bal en dacht ik probeer het. Die bal zat er lekker in. Een goede start, goed doorgezet dan krijg je een goed resultaat. We hebben dan wel niet gewonnen maar het was zeker niet slecht wat we hebben laten zien. Mijn trainingsopkomst moet nog omhoog, fysiek kan het nog beter. Nu komt het besef dat ik in heren 1 speel. Wat je nog van me mag verwachten de tweede competitiehelft? Ja, het kan allemaal nog beter, me ontwikkelen als een echte heren 1 speler.”

Een mooie en spannende pot waterpolo, zeker ook voor het publiek. In de eerste periode waren er 8 doelpunten te bewonderen en ging de thuisploeg met 5-3 aan de leiding. Ook in de tweede periode was het een gelijk opgaande wedstrijd. En pas in de derde periode kwam Rotterdam langzij en nam definitief de leiding. SCOMZeehondDuck probeerde het nog wel, maar uiteindelijk moest het team van Harry Kok een nederlaag incasseren, waar de ploeg toch eigenlik wel een puntje had verdiend.

Harry Kok

“Als je reëel bent had er niet meer ingezeten”, keek Kok terug op de wedstrijd. “We hebben verschrikkelijk veel inzet getoond, complimenten voor de ploeg. Wel het verschil of dat scheidsrechters wat fysiek laten doorspelen of sneller affluiten. En vielen er bij ons best wel wat balletjes netjes in. Kan altijd beter maar als je er echt reëel bent hebben met veel inzet alles gegeven. Wel heel netjes van ons om met zoveel invallers dit resultaat te behalen. Heel erg tevreden van wat ik vanavond heb gezien. Als je dan bedenkt dat Rotterdam veel oud eerste klasse spelers heeft. Als we dit kunnen vasthouden moet er de tweede competitiehelft nog wel wat te halen zijn.”

Beide Rozenburgers (nr. 7 en 11) Ties Jacobs en Robert Goedendorp met een tijdstraf naar de kan, een unicum.

 

Maik Kok (geblesseerde doelman en teammanager tegen Rotterdam)

“Ze hebben best wel fanatiek gespeeld. Veel beter dan dat ik verwacht had. We kregen best wel wat ruimte, Robert (Goedendorp, red.) een paar mooie doelpunten. Rene Bak speelt goed op midvoor, jammer dat hij niet kon scoren en Maarten Weers (oud speler van De Zeehond heren 1, red.) is altijd al een bijtertje geweest en heeft al eerder op dit niveau gespeeld. Nu hebben we een paar weekjes om bij te komen en de blessures te laten genezen. Zelf heb ik een kijk operatie aan mij knie ondergaan. Heel goed verlopen en verder eigenlijk weinig last. Als de wond geheeld is weer snel het water in en er in januari weer bij zijn”, vertelde de doelman van SCOMZeehondDuck die goed werd vervangen door de ervaren Roland Grooten.

Periode standen: 1e Periode 5-3; 2e Periode 7-3; 3e Periode 9-11 en de 4e Periode 11-13.

Doelpuntenmakers SCOMZeehondDuck: Robert Goedendorp 6X, Daniel Akneav 3X en Thijs Schouten 2X.

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 26th. .