Een punt tegen de nummer 3 op de ranglijst lijkt een punt verdiend, maar afgelopen zaterdag in de Rozenburcht had er voor het team van coach Arthur Vuijk meer ingezeten. Vovero komt de laatste wedstrijden moeilijk opgang en lijkt de concentratie in vooral het beging van de wedstrijden ver te zoeken. Ook afgelopen zaterdag stond er in de eerste set na minder dan drie minuten 0-8 op het scorebord. Als je dan zo’n eerste set met 21-25 wordt verloren wordt het goede spel in het verloop van die set tenietgedaan door het slordige en ongeconcentreerde spel in de beginfase.

Ook in de tweede set was er een grote achterstand 7-18 die niet meer goed te maken was. Het team moet vlieguren maken was de uitleg van coach Vuijk, en doelde op het feit dat er een aantal speelsters niet in de wedstrijd zaten. Maar als je een redelijke achterstand, 12-17, om kan zetten in een winnende set tegen de nummer drie op der ranglijst kan het team van Vuijk veel meer, maar laat dat maar bij vlagen zien. De punten zijn duur en de kloof naar de veilige middenmoot wordt langzaam groter en groter. Als er niet meer inzit kan je erin berusten, maar het jonge team van Arhur Vuijk heeft potentie. Door onder de rode streep te staan in de tweede klasse doet het team vooral zichzelf te kort.

Coach Arthur Vuijk

“Je ziet dat we goed kunnen volleyballen”, begint de coach direct na de wedstrijd met zijn verhaal. “Het is zo wisselvalig. Fases gaat het echt goed en dan opeens maken we zulke rare fouten of weten het niet meer. Als je zo snel tegen een grote achterstand aankijkt wordt het knokken en kom je niet meer aan volleyballen toe. Aan de andere kant van het net staat er dan een speelster die elke bal afhakt, dan zijn we collectief misschien wel beter, maar dat brengt je niet verder. We hebben ook speelster die nog moeten leren op dit niveau. Dat mag ook, maar dan moet je er wel van leren. Hou Stand speelde het slim. Veel variatie, de spelverdeelster was sterk daar moet je je wel op instellen, zeker als je ziet hoe ze gaat verdelen. Wij reageerde daar niet voldoende op. Dan wordt de opdracht leg die ballen maar in de midden neer en krijg je ook wel wat punten maar als je tegenstander zich daar op instelt moet je variëren. Ik denk dat we vandaag zeker één punt laten liggen en misschien wel twee. We hebben vandaag veel doorgewisseld, hadden we ook vooraf afgesproken. Als je naar zo’n wedstrijd kijkt, na een snel opgelopen achterstand doe we vervolgens gewoon mee, ook tegen de nummer drie op de ranglijst. We moeten meer controle over een wedstrijd krijgen, daar trainen we op en dat blijft een aandachtspunt. Hou Stand had ook twee goede serveersters achter elkaar en dat is lastig spelen. Zij hadden speelsters met een strakke vlakke service, die hebben wij niet dan kan je er ook moeilik op trainen. Jammer als je dit ziet en je weet wat er in zit.”

Vovero D1 – Hou Stand D1 1e set: 21-25; 2e set 12-25; 3e set 25-22; 4e set 17-25