Concurrent Snelwiek laat geen steekjes vallen in de strijd voor het kampioenschap. Sterker nog de Rotterdamse dames zetten aansprekende resultaten neer, zoals de winst afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen Savosa 8-22 en een weekje eerder werd het in de eigen sporthal 19-3 tegen Conventus. Op 27 januari de topper en misschien wel de alles beslissende wedstrijd in Rotterdam Snelwiek – Indus’67.

Parijs is nog ver sprak wielrenner en Tour de France winnaar Joop Zoetemelk ooit en dat is het kampioenschap in de tweede klasse misschien ook wel. Elke wedstrijd lijkt op een finale en moet coach Cindy Doorduin met haar ploeg alle zeilen bijzetten in een voor Indus, door blessures, lastige periode. Het keepersprobleem heeft Doorduin opgelost met Annemarie Westbroek, die van toeschouwer opeens weer speelster is geworden. Voor Annemarie zondag, tegen Savosa, nog een wedstrijdje om wedstrijdritme op te doen als ze in de ‘kraker’ op 27 januari het doel van Indus zal moeten verdedigen. Ook coach Cindy Doorduin weet als geen ander dat er op 27 januari gewonnen moet worden, in Rotterdam tegen Snelwiek, en er geen excuses zijn, maar zover is het nog niet. Afgelopen zondag was er winst tegen Conventus en over die wedstrijd praten we met de coach.

Indus dames pakken de draad weer op!

“Na de nederlaag tegen het Rotterdamse Roda’71 pakten de dames de draad weer op tegen Conventus uit Zwijndrecht”, begint Cindy Doorduin haar verhaal. “Een aantal wijzigingen moest ervoor zorgen dat de draad weer werd opgepakt. Joanne de Leeuw, vorige week nog in het doel, stond weer op haar vertrouwde plekje op de rechterhoek. Zij werd vorige week toch wel gemist in de hoek en ook zeker in de verdediging. Hierdoor begon Annemarie Westbroek in het doel. Voor Annemarie toch wel weer raar, zit iedere week op de bank om naar dochter Iris te komen kijken en staat vervolgens ineens in het doel (Annemarie Westbroek heeft jaren lang het doel van Indus verdedigd, red.). In eerste instantie nog wel een beetje aarzelend, maar in de tweede helft stond ze als vanouds weer zelfverzekerd het doel te verdedigen. Conventus uit Zwijndrecht is altijd wel een geduchte tegenstander voor ons, echter dit seizoen loopt het niet echt heel lekker en staan zij ergens onderaan. Zaak was dan ook onze snelheid te benutten en snel afstand te nemen. Dit gebeurde niet echt. Hele goede aanvallen en doelpunten werden afgewisseld met wat slordigheden. Terwijl de verdediging van Conventus aardig open lag, lukte het maar af en toe daar gebruik van te maken. Met een paar mooie één tweetjes van de cirkel en opbouwers bouwden we in de eerste helft de voorsprong wel uit naar 14-10 in os voordeel, maar dit had een groter verschil moeten zijn. De tweede helft moest het beter. De break out ging beter lopen en ook verdedigend ging het beter. Toch pikte Conventus ook de doelpuntjes mee en eigenlijk lukte het pas in de laatste 10 minuten om uit te lopen. Eindstand 17-23 (wij hadden op papier 17-24 staan) en een dik verdiende winst.”

Doelpuntenmakers : Joanne de Leeuw 8x, Ashley Poel 7x, Linda van Seters 4x, Iris Quak en Anouk Roest 2x en Margaretha van Seters 1x.

“Punten zijn weer binnen en redelijk tot goede wedstrijd gespeeld. Toch moeten we zorgen dat elke doelkans ook benut gaat worden en dat de pingels er allemaal in gaan. Dit moet dan echt gebeuren tegen Savosa uit Barendrecht aanstaande zondag, want volgende week staat de topper Snelwiek – Indus op het programma. Savosa is een mooie generale naar de week erop”, besluit Cindy Doorduin haar verhaal.