Misschien wel het moeilijkste in de sport, in de wachtkamer en hopen op betere tijden en vooral wachten tot de concurrentie een foutje maakt. En zelf bijna elke week een finale moeten spelen. Indus dames 1 heeft die moeilijke rol. Snelwiek, de koploper blijft winnen met in het spoor de dames van ASV Indus’67. Het team van coach Cindy Doorduin deed afgelopen zondag wat het moest doen, winnen. En dat moet de ploeg nog zes wedstrijden volhouden.

In Schiedam kwam Indus eigenlijk nooit echt in problemen, of het moet in de tweede helft zijn geweest waar Ventura in de eigen sporthal Willem Alexander de Rozenburgse handbalsters tot op één doelpunt naderden. Verder liet Indus Ventura niet komen. Uiteindelijk won Indus met 16-20.

Coach Cindy Doorduin over die wedstrijd

“Blijven winnen en hopen op een misser van de concurrent!!”, realiseert de coach zich maar al te goed. “Na de nederlaag van vorige week tegen concurrent Snelwiek moesten we de draad weer oppakken. Gelukkig zijn we het er allemaal over eens, dat met nog 6 wedstrijden te gaan ook zij nog een steekje kunnen laten vallen. Zodoende stond er een gemotiveerd team op het veld tegen het Schiedamse Ventura. Ventura staat in de middenmoot en snoep zo af en toe toch wat puntjes van de betere teams in de poule. Wederom werd meegegeven om tempo te spelen met Ashley Poel veelal in de break. Het begin van de wedstrijd ging voorspoedig. Twee mooie doelpunten van Iris Quak en een mooi cirkel doelpunt zorgden ervoor dat we al snel met 1-3 voor kwamen. In deze fase van de wedstrijd hadden we door moeten stomen, maar we verzuimden opgelegde kansen ook te verzilveren. Paal, lat, keeper en slordigheid stonden ons in de weg. Gelukkig werd dit als snel omgezet naar hele mooie break outs van Ashley Poel, Iris Quak en Anouk Roest. Met een mooi doelpunt vanuit de hoek vond Joanne de Leeuw ook eindelijk het net. Met de rust stond het 5-11 in het voordeel van de meiden.
De tweede helft spraken we af dat we in ieder geval deze afstand moesten behouden, zelfs liever uit te breiden, echter dat lukte nu net weer niet. Het lukte Ventura zelfs tot op 1 doelpunt terug te komen ( 14-15 ) De laatste 10 minuten kwamen wij weer bij zinnen en met een mooie onderschepping van Britt Doorduin met als resultaat een schitterende bal in de kruising, werd de wedstrijd weer omgekeerd. Linda van Seters maakte nog een mooi doelpunt vanaf de cirkel en Jeanette de Leeuw stopte net voor tijd nog een break out van Ventura.

Eindstand 16-20

Doelpuntenmakers : Ashley Poel 6x, Iris Quak en Joanne de Leeuw 3x, Linda van Seters, Britt Doorduin, Debbie Lievaart en Anouk Roest 2x