De gifbeker moet leeg tot de laatste druppel. Alhoewel de dames van Vovero dat waarschijnlijk niet zo beleven. Maar afgelopen zaterdag was er weer verlies zonder dat er ook maar een puntje mee naar huis kon worden genomen. Het laatste puntje voor de ploeg van Arthur Vuijk dateert alweer van 19 januari 2019 en daarna werd er 5 keer oprij verloren met 4-0.

Het wedstrijdverloop is bijna elke week een kopie van de week ervoor. Twee sets geeft de ploeg onder aanvoering van aanvoerster Kris Tallie redelijk partij. Vaak gaat het pas in de slotfase van een set echt mis. En er zijn sets de laatste weken waar de tien puntengrens amper wordt gehaald. In theorie is er dit seizoen nog wel aan degradatie te ontsnappen, maar in werkelijkheid zijn die kansen nihil. Het bouwen aan een nieuwe ploeg zal vanuit de derde klasse moeten beginnen. De jaren dat Vovero probleemloos in de eerste klasse kon spelen lijken voorbij. Afgelopen zaterdag in Hoogvliet was Vovero vooral in de tweede set heel dicht bij een puntje en verloor die set met 26-24. In de eerste set bleef Vovero steken op 21 punten en won thuisploeg Yum met 25-21. Ook als is het spel van de Rozenburgse volleybalsters niet altijd slecht, het is niet voldoende voor punten.

Yum D1 - Vovero D1: 1e set 25-21; 2e set 26-24; 3e set 25-16 en de 4e set 25-17.