Ook al zat er een klein dipje in de wedstrijden van de zaalcompetitie 2018-2019 kan Indus nu reeds terugkijken op een mooi resultaat. De inzet was kampioen worden, maar voor dat doel was Snelwiek uit Rotterdam te sterk. Maar er is nog één puntje nodig om de tweede plaats veilig te stellen. Met nog twee wedstrijden te spelen behoort dat zeker tot de mogelijkheden.

Dames 1 ASV Indus speelt gelijk in Berkel en Rodenrijs.

“Na de laatste nederlaag tegen Hercules vorige week stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen TOGB uit Berkel en Rodenrijs op het programma. Een stel jonge meiden met een nieuwe trainer, die aardig op weg zijn een uitstekend team te worden”, begint coach Cindy Doorduin haar verhaal. “Na de wat ‘mindere’ wedstrijden van ons de laatste weken, waren we gebrand op een goede wedstrijd. Goed als in koppies allemaal de goede kant op, zo min mogelijk slordigheden en de opgelegde kansen afmaken. De eerste twee hebben we behaald, de derde helaas niet. De hele wedstrijd ging gelijk op en zeker in de eerste helft zag ik gelukkig weer het team wat ik in het begin van de competitie zag spelen. Zowel verdedigend als aanvallend zag ik een collectief, vechtend voor iedere bal. Ik zag weer uitgespeelde aanvallen met mooie hoekdoelpunten van Mariska van de Bulk (gelukkig weer hersteld van haar duimblessure) en Ashley Poel. Ook een paar mooie passeerbewegingen van Ashley en Britt Doorduin, die mooi werden afgemaakt bij de zeer goed keepende keeper van TOGB. Zij zorgde ervoor dat wij ook kansen onbenut lieten. In de eerste helft telde ik er zeker 8. Maak je deze, dan wordt de tweede helft een formaliteit. Nu stond het met rust 9-9 en lukte het ook in de tweede helft niet uit te lopen. Sterker nog, TOGB bleef het voortouw nemen. Uitlopen deden ze echter niet. Met nog 5 minuten op de klok stonden wij door mooie doelpunten van Iris Quak en gelukkig ook nog wat Pingels van Mariska met 2 doelpunten voor, maar door een slechte afspeelfout en een breakout kwam TOGB op gelijke hoogte. Eindstand 18-18”

Doelpuntenmakers : Ashley Poel 6x, Mariska van de Bulk 5x, Iris Quak 3x, Joanne de Leeuw 2x, Britt Doorduin, Linda van Seters 1x

“Met nog twee wedstrijden op het programma moeten we minimaal 1 punt halen om als tweede te eindigen. Met het spel van afgelopen zondag heb ik vertrouwen in een goede afloop. Nu nog even de kansen afmaken en we sluiten, in mijn ogen, toch een goed seizoen af.”