Afgelopen zaterdag de voorlopig laatste wedstrijd van SCOMZeehondDuck in de derde klasse Bond. In het nieuwe en eerste 50-meter bad van Rotterdam verloor SCOMZeehondDuck van Z&PC Rotterdam met 12-5. Veel stond er niet meer op het spel alhoewel Rotterdam graag de vijfde plaats op de ranglijst wilde behouden. Voor de ploeg van Harry Kok was degradatie al een feit en wilde de poloërs van Hoogvliet/Rozenburg en Brielle alleen maar een lekker potje ballen.

Of het nu echt de laatste wedstrijd was in de derde klasse D staat nog niet vast. Doordat tweede teams niet mogen promoveren naar de bond is er van onderaf niet altijd duidelijk welke team eventueel doorstromen. Of SCOMZeehondDuck op een eventuele herindeling zit te wachten is nog maar de vraag. Eerst zal duidelijk moeten worden met welke selectiespelers volgend seizoen beschikbaar zijn. Het lijkt dat Harry Kok verjonging wil of moet doorvoeren en dan is een jaartje een niveautje lager zeker een optie. Rozenburger Robert Goedendorp, ook dit seizoen de topscoorder met 30 treffers, wil liever in de Bond blijven spelen, maar beseft maar al te goed dat je daar wel een team voor moet hebben.

Robert Goedendorp

“Laten we eerlijk zijn als we met een complete selectie speelde konden we wel wat puntjes pakken en kunnen we ook wel het derde klasse Bond niveau aan. Maar met blessures en afwezige is het toch snel een stuk lastiger. Ik denk dat het inventariseren wordt wie volgend seizoen beschikbaar is en wie verder wil. We hebben zeker vier selectiespelers die niet zeker zijn voor het volgende seizoen dan wordt in de bond spelen toch wel te zwaar. En de stap voor de jeugd wordt dan ook groter. Als je realistisch bent misschien een stapje lager en gaan bouwen. Zelf speel ik lever in de bond maar of dat gaat lukken?”, kijkt Goedendorp vooruit naar volgend seizoen.

“De coach van Rotterdam had al wel aangegeven dat zij wel vol voor de vijfde plek wilde gaan. En helemaal een potje om des keizers baard werd het niet. We stonden binnen vijf minuten met 4-0 achter en dacht ik wel even moet het dan zo’n avond worden. Na die eerste periode hebben we toch wel wat kansen gehad en ook wel onze doelpuntjes kunnen maken. We misten wel weer een paar basisspelers. We hadden jeugdspeler Aimane Hadouchi in het doel. Mooie ervaring voor zo’n jonge keeper. Op dit niveau wordt er wel snoeihard geschoten en dat was even wennen. Maar het verlies was daar zeker niet aan te wijten. Goed, het is zo als het is. Als ik terug kijk naar dit seizoen is dat tweeledig. Als we compleet waren zoals in de laatste wedstrijden konden we aardig mee. Maar aan het begin van de competitie toch te vaak onderbezet en dragende spelers gemist. Als je in het begin volop spelers gebruikt kom je dat later in de andere teams te kort en zit je op een gegeven moment met 8 spelers op de bank daarvoor zijn we ook een te kleine vereniging. Twee jaar bond was voor de meeste spelers een mooie ervaring. Nu kijken of we dat terug zien een niveau lager.”

Periode standen Z&PC Rotterdam - SCOMZeehondDuck: 1e Periode 4-3; 2e Periode 7-3; 3e Periode 9-5 en de 4e Periode 12-5.

 

 

Doelpuntenmakers SCOMZeehondDuck: Robert Goedendorp 2X, Alex Heskes 1X, Daniel Aknaev 1X en Thijs Schouten 1x.  

Foto’s: archief v.b.n.b. Sacha Aknaev, aanvoerder Ties Jacobs en Thijs Schouten

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 20th. .