Meer dan winnen konden de dames van Indus’67 niet. Maar uiteindelijk belande de ploeg van Cindy Doorduin toch in de gevarenzone van de eerste klasse bij het veldhandbal. Concurrent HVOS won twee keer de afgelopen week en kwam door deze resultaten in de stand op de ranglijst boven Indus uit en dat was een fikse streep door de rekening van de Indus coach. Zowel thuis tegen degradatiekandidaat DWS (19-16), als ook de inhaalwedstrijd in Den Haag tegen EHC (24-26) wisten de Spijkenisse dames de punten te pakken. Als we naar het resterende programma in de eerste klasse kijken lijkt de beslissing in de laatste wedstrijd te vallen als de Rozenburgse dames op bezoek gaan bij HVOS in Spijkenisse.

Mooie zege tegen EHC uit Den Haag!

“Afgelopen zondag stond de belangrijke wedstrijd tegen EHC uit Den Haag op het programma”, begint coach Cindy Doorduin haar verhaal. “Deze dames stonden net boven ons en de uitwedstrijd hadden we gewonnen in de stromende regen, dus dat is dan altijd al een loterij. Maar, wederom met een kleine selectie, aangevuld met Bobby Poel en Melissa Cremers, stonden de meiden gemotiveerd op het veld. Het blijft belangrijk om punten te halen, want HVOS uit Spijkenisse is ons inmiddels gepasseerd op de ranglijst en stonden voor deze wedstrijd op de voorlaatste plaats. Met deze EHC en HVOS en DWS uit Schiedam op het programma moet het te halen zijn, maar de bal is rond (heel cliché) en dus weet je het nooit. Zondag dus de wedstrijd tegen EHC, waarin we heel voortvarend begonnen en mooie doelpunten maakten vanuit de hoek door Joanne de Leeuw en vanuit het midden door Iris Quak. In de eerste 10 minuten liepen we dan ook uit tot een 6-2 voorsprong. Een sterk keepende Jeanette de Leeuw gaf EHC geen mogelijkheid tot scoren te komen. Het tweede gedeelte in de eerste helft werd iets rommeliger. De aanvallen liepen niet helemaal, maar het verschil van 5 doelpunten kwam niet in het gevaar. Met nog een mooi doelpunt van Anouk en even later van Margaretha van Seters vanaf de cirkel pakten we het de laatste minuten van de eerste helft weer op en stond het met de rust 12-7.”

De tweede helft

“De tweede helft moest dus de marge van 5 worden uitgebreid. Snelle aanvallen afwisselen met slim spel was de afspraak. Margaretha scoorde dan ook vanaf de cirkel en bracht de stand direct na de rust op 13-7. We verzaakten wel een beetje uit te lopen, maar regeerden de tweede helft de wedstrijd. EHC had geen kans en kwam er één dan stond Jeanette de Leeuw haar mannetje en voorkwam een tegendoelpunt. Een aantal breaks van Melissa Cremers en Debbie Lievaart maakten helemaal een einde aan de tegenstand van EHC en met nog een tweetal mooie afstand schoten van Anouk Roest werd de wedstrijd met 22-14 gewonnen.”

Doelpuntenmakers: Joanne de Leeuw 9x, Margaretha van Seters 4x, Anouk Roest en Iris Quak 3x, Ashley Poel, Melissa Cremers en Debbie Lievaart 1x

“Het wordt de laatste 3 wedstrijden nog heel spannend, waarbij wij het nog zelf in eigen hand hebben. We moeten nog op bezoek bij DWS aanstaande zondag, dan volgt het Vlaardingse Twist (koploper) en sluiten we op 16 juni af bij HVOS in Spijkenisse. Uiteindelijk zullen er 2 teams degraderen, het wordt moeilijk. We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd”, is Cindy Doorduin zich ervan bewust dat het opeens weer een dubbeltje op z’n kant is geworden na de vier punten die HVOS afgelopen week aan het totaal heeft toegevoegd.