Spannender kan de competitieleider het niet bedenken. In de laatste wedstrijd van het veldseizoen, die tussen HVOS en Indus’67, staat degradatie op het spel. Een vooral voor het keurkorps van het dames handbal in Rozenburg, Indus dames 1, een meer dan lastige wedstrijd. Een wedstrijd die op sportpark de Brug wordt gespeeld was het team van Cindy Doorduin en haar voorgangers nog niet vaak succesvol.

Een meer dan lastige opgaaf voor de meiden van Indus. Verliezen is geen optie, in de wedstrijd tussen HVOS en Indus staat degradatie op het spel. Tegen koploper Twist was Indus dichtbij bonuspuntjes, maar in de slotfase bleef het team van Cindy Doorduin toch met lege handen.

Avondwedstrijd Indus tegen koploper Twist verloren

“Het blijft spannend in de eerste klasse. Zowel de kampioen als de 2e degradant is nog niet bekend. Donderdagavond stond de uitgestelde wedstrijd tegen het Vlaardingse Twist op het programma. Zij maken nog kans op het kampioenschap en wij strijden nog voor de laatste punten om in de eerste klasse te blijven”begint Cindy Doorduin haar verhaal. “De wedstrijd in Vlaardingen vond plaats voor het zaalseizoen en door een dwaling van de scheidsrechter toen, werd de wedstrijd als verloren genoteerd, terwijl we hem hadden gewonnen. Zaak dus om deze wedstrijd te gaan winnen. Dan hoeft het niet van de laatste dag tegen HVOS uit Spijkenisse af te hangen.

Met Yana Mol van de meisjes C hadden we 2 wissels. Yana is één van de beloftes uit het meisjesteam. Deze meisjes zijn rond de 14/15 jaar en zijn op de goede weg uiteindelijk in ons eerste team te gaan spelen. Het afgelopen jaar hebben er al een aantal de eerste wedstrijden met het tweede team gespeeld, echter Yana is de eerste die het tot het eerste heeft geschopt. En ik kan zeggen dat ze het heel goed heeft gedaan. Zeker verdedigend stond ze echt haar mannetje. Volgens seizoen gaan deze meisjes een leeftijdscategorie hoger en zullen getraind gaan worden door Britt Doorduin en Debbie Lievaart. Het goede verdedigen hield Twist van de goals af. En met mooie aanvallen zaten we eigenlijk best goed in de wedstrijd. Het was de hele eerste helft stuivertje wisselen. Dan weer gelijk, dan weer voor en dan weer achter, waarbij Iris Quak en Anouk Roest allebei goed op schot waren met mooie sprong- en afstandsschoten. Met de rust stond het dan ook 11-11 en zou het een spannende tweede helft worden. Helaas was de wedstrijd voor Britt Doorduin weer snel klaar. Net terug van een enkelblessure kwam zij in de breakout ten val met een tegenstandster en moest het spel verlaten met een kapotte ellenboog. Tot aan de laatste paar minuten is het verschil tussen beide teams niet meer dan 1 doelpunt geweest.  Wederom waren het Anouk en Iris die voor ons het verschil maakten. Met nog 3 minuten op de klok en een stand van 20-20 trok Twist uiteindelijk aan het laatste eind helaas. Wij werden een beetje slordig en verloren 2 maal de bal. Hierdoor kon Twist uitlopen naar uiteindelijk 2 doelpunten verschil, pas de eerste keer in de hele wedstrijd. Eindstand 20-22.”

Doelpuntenmakers :  Iris Quak 7x, Anouk Roest 6x, Ashley Poel 3x,  Joanne de Leeuw 2x, Margaretha van Seters en Debbie Lievaart 1x

“Heel zonde, want het balletje had ook zo maar onze kant op kunnen vallen. Nu wordt de laatste wedstrijd tegen HVOS wel heel spannend. Wie verliest gaat eruit en zal volgend seizoen in de 2e klasse terecht komen”lijkt coach Cindy Doorduin er nog niet helemaal gerust op. Zondag 16 juni zullen we het weten.