De wereld veranderd, zeker als je woont, werkt en sport in een regio waar een 24/7 economie meer en meer normaal wordt. Waren vroeger de sportverenigingen maatgevend in de dorpen en de kleinere steden, lijkt die tijd steeds verder van ons vandaan te glijden. Mensen sporten misschien wel meer dan een aantal jaren terug. Maar kiezen voor wandelen, hardlopen, toerfietsen en fitness. Op die manier zijn ze flexibeler met het plannen van tijd.

Voor de jeugd zijn er in de tegenwoordige tijd veel meer mogelijkheden, één kanttekening het kost wel veel geld en naast de studie zal er met baantjes geld moeten worden verdiend om het allemaal mogelijk te maken. En of dat nu allemaal past met de traditionele sportverenigingen is maar de vraag.

 

 

2e klasse ZW DS-2C Z (zaal)

1

De Treffers

DS1

2

RODA’71

DS1

3

Savosa

DS1

4

Hercules

DS4

5

TOGB

DS1

6

Conventus

DS1

7

Indus’67

DS1

8

Oliveo

DS2

9

Twist

DS2

10

Snelwiek R,dam

DS2

Maar voor de handballers en handbalsters van Indus niet de enige veranderingen waar de vereniging mee te maken krijgt. Ook de handbalsport wordt, althans zo lijkt het, meer en meer het een zaalsport. “We spelen volgend seizoen zowel in de zaal als ook op het veld in de tweede klasse”, vertelde Cindy Doorduin coach van het dames 1 team van AVS Indus. “Op het veld zijn we ingedeeld in een poule van 6 en spelen daardoor anderhalve competitie.” Ploegen die alleen in de zaal spelen beginnen pas laat in het jaar aan de competitie en zijn vroeg in het nieuwe jaar klaar. In principe 18 speeldagen (in een poule van 10). Ploegen hebben dan vaak een lange voorbereiding en worden daardoor flexibeler. Immers het overslaan van een training is toch wat minder erg dan het overslaan van wedstrijden. We vragen de coach van Indus wat de grote verschillen nu eigenlijk zijn tussen het veld en de zaal. 

2e klasse ZW DS-2B V (veld)

1

De Treffers

DS1

2

TOGB

DS1

3

Indus’67

DS1

4

Oliveo

DS2

5

Twist

DS2

6

Snelwiek R,dam

DS2

Zaal en veld is een groot verschil. Natuurlijk het weer speelt een grote rol buiten, maar ook zeker ondergrond. In de zaal heb je, op een paar houten vloeren na, over het algemeen dezelfde ondergrond. Alleen in het westen van het land wordt nog buiten gespeeld. Er zijn niet zo heel veel teams die meer buiten spelen. Dat zie je nu dus ook doordat we een anderhalve competitie gaan spelen. En hoe die eruit gaat zien weet ik ook nog niet. We spelen 3x tegen elkaar in ieder geval. Indus zal zeker niet snel stoppen met het veldhandbal. Sportpark Oost is de thuisbasis van de handbalsters en de buitenperiode is de periode waar de club gebruik kan maken van het eigen complex met de bijbehorende (kantine)inkomsten. Indus zal in het nieuwe seizoen spelen met de ploeg waar het ook het laatste seizoen meegespeeld heeft. Jantine de Leeuw komt terug naar Rozenburg. De dochter van de keepster van dames 1 gaat spelen in het tweede team. Verder zijn er niet heel veel wijzigingen in de teams.

Indus dames 1 seizoen 2019-2020

Ashley Poel; Jeanette de Leeuw; Joanne de Leeuw; Margaretha van Seters; Linda van Seters; Iris Quak; Britt Doorduin; Debbie Lievaart; Anouk Roest; Mariska vd Bulk.