In het team van SCOMZeehondDuck nogal wat wijzigingen en lijkt het dat de waterpoloërs van Hoogvliet, Rozenburg en Brielle hebben ingezet op verjonging. Afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen in Dordrecht tegen MNC. Een lastige wedstrijd waar SCOMZeehondDuck tegen een 8-2 nederlaag aanliep.

Na twee seizoenen gespeeld te hebben in de derde klasse bond is de ploeg van Harry Kok terug op het regionale eerste klasse niveau. Misschien was de degradatie eigenlijk niet zo pijnlijk het afgelopen seizoen . SCOMZeehondDuck moet jeugd inpassen en de stap naar de eerste klasse wellicht niet zo groot dan dat het team op bond niveau speelt.

Robert Goedendorp

“We willen de jeugd wat meer gaan inpassen dit seizoen. Deels ook wel genoodzaakt. We missen nogal wat vaste krachten en nu we weer in de eerste klasse spelen is de stap ook niet zo groot. Veel spelers die niet of nauwelijks inzetbaar zijn dit seizoen. Aan de andere kant moet je toch op een gegeven moment verjoning doorvoeren. Moet niet te hard gaan, we kunnen ook weer niet helemaal zonder al die ervaring. Het was in Dordrecht een lastig potje. Er zat van onze kant niet veel vaart in. We zijn best nog wel wat zoekende. We trainen ook pas 2 weken door schoolvakantie en de beschikbaarheid van zwemwater. Die mannen van MNC lagen best wel compact. We kregen er in die eerste periode twee tegen, maar ik had er ook wel één moeten maken. Was een tikballetje die een meter naast me kwam. Die moet er keihard in. Zat te weinig vaart achter en bleef voor de doelijn dobberen. Had door het netje gemoeten. MNC had snelle jongens en speelde soms ook wel slim op de counter. We hebben 11 keer een man meer situaties gehad en maar één keer gescoord. Dat zegt ook genoeg. Die nieuwe spelregels is ook wel even zoeken. Als spits moet je daarvan meer profiteren. Het is echt nog wennen. We waren sowieso zoekende dat had niet zoveel met de nieuwe spelregels te maken. Ik kreeg een bal die ik snoeihard achterwaarts in schiet, bovenop de keeper zijn kanis. Maar de verdediger lag achter me, die mag dan niet meer zoveel tegenwoordig. Als zo’n verdediger op je nek springt heb je een 5 meter en anders veel meer tijd om rustig een hoek uit te zoeken. Dat zijn we nog niet gewend en daar moet je opeens rekening mee gaan houden. Met een vrije bal nemen mag je niet even je rustmoment pakken. Gelijk nemen of anders in de lucht gooien, maar dan is zo’n bal genomen en krijg je ook een speler van de tegenpartij in je nek. Dat gaven de scheidsrechter voor het begin ook aan. Ook voor hen is het nieuw. Over de gehele wedstrijd gezien konden we alleen de derde periode wat laten zien. Maar die ballen wilde er ook in die periode niet in. Was al met al niet best, dat moet volgende week wel anders. Een valse start waar ik wel moet zeggen, aan de conditie lag het zeker niet. Volgende week tegen dezelfde tegenstanders dat gebeurt ook niet zo vaak twee keer achter elkaar. Wel tijd voor revanche.”

Stand na: 1e Periode 2-0; 2e Periode 6-0; 3e Periode 6-1 en de 4e Periode 8-2.

Doelpuntenmakers SCOMZeehondDuck: Robert Goedendorp en Thijs Schouten.  

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 25th. .