Nadat de dames van Indus vorige week een steekje hebben laten vallen, was er het afgelopen weekend, op de thuisbasis sportpark Oost weer een ruime overwinning. Indus moet op de stand op de ranglijst het makkelijk scoorden Oliveo op doelsaldo voor laten gaan en koploper TOGB maakte ook tegen het tweede team van Twist geen fout en won de derde wedstrijd op rij. Voor Indus, die op het kampioenschap heeft ingezet, is het wachten op een misstapje van de koploper en kan zich zelf geen verlies permitteren.

Dames 1 ASV Indus pakt de draad weer op.

“Waar vorige week onnodig, maar door diverse omstandigheden verloren werd van TOGB uit Berkel en Rodenrijs, werd afgelopen zondag thuis tegen de Treffers uit Krimpen a/d IJssel gewonnen en pakten de meiden de draad weer op”, keek coach Cindy Doorduin terug op de wedstrijd van afgelopen weekend. “Treffers is een ploeg die we nog niet zo vaak zijn tegen gekomen en hoe zij speelden wisten we eigenlijk niet. Een jonge ploeg, die al vanaf het begin het tempo er in hield. Wij begonnen slordig aan de wedstrijd en maakten onze kansen niet af. Treffers mocht dan snel het spel willen hervatten, qua schotkracht zat er niet veel in en onze verdediging stond goed. Vele ballen belandden over het doel of vangbaar voor onze keepster, waardoor wij met een aantal mooie break outs van Ashley Poel en Anouk Roest met 10-2 voorstonden met de rust. Dit hadden er minstens 5 meer moeten zijn en in de rust werd dan ook afgesproken op tempo door te gaan en verdedigend proberen minder overtredingen te maken, zodat op de break out gespeeld kon worden. Helaas lukte dit niet helemaal. De meiden van Treffers konden het in de aanval niet maken en werd het lastig de concentratie te behouden. De scheidsrechter liet dit helaas toe, waardoor het zo saai werd en de meiden ook steekjes lieten vallen. Nooit zijn we in de problemen gekomen en met diverse mooie aanvallen van onze kant werd de wedstrijd afgefloten met een 19-10eindstand.”

Doelpuntenmakers : Ashley Poel 7x, Debbie Lievaart 4x, Joanne de Leeuw 3x, Anouk Roest  en Iris Quak 2x en Britt Doorduin 1x

“Ook deze, ietwat saaie, wedstrijden zullen gespeeld moeten worden. Zaak ik bij de volgende wedstrijd toch te zorgen voor een 60 minuten lange concentratie. Uiteindelijk hadden er veel meer doelpunten verschil moeten zijn. Desalniettemin, de 2 punten zijn binnen en nog niets is verloren. Ook deze meiden krijgen we nog 2x en daar zullen wij klaar voor zijn.”