Met een ruime overwinning op Conventus uit Zwijndrecht maakt het team van coach Cindy Doorduin de doelstellingen van dit veldseizoen duidelijk. De ingezette weg moet leiden tot promotie naar de eerste klasse. Indus staat op de tweede plaats met evenveel punten als koploper Oliveo. Olivio heeft wel een beter doelsaldo.

Ook TOGB heeft het zelfde aantal punten als Olivio en Indus. Tot nu toe moest Indus alleen bij TOGB de punten inleveren. In een wedstrijd die door diverse omstandigheden geen maatstaf was voor het huidige Indus. Vooral de wedstrijd tegen koploper Oliveo over twee weken moet duidelijk maken of Indus de eerste klasse in het vizier kan houden. Op sportpark Oost werd er op 1 september jl. gewonnen van de huidige koploper (24-22).

Dames 1 ASV Indus wint wederom.  

Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen Conventus uit Zwijndrecht op het programma”, begint coach Cindy Doorduin aan haar verhaal “Op het zonovergoten sportpark Oost werd om 13.25 aan de wedstrijd begonnen. Het niveau in de 2e klasse is helaas wel wat lager dan de 1e klasse en soms moeten we wat minder uitdagende wedstrijden spelen. Jammer, maar dat houdt in dat 60 minuten lang de concentratie bewaard moet blijven in een redelijk saaie wedstrijd. Van tevoren afgesproken gedoseerd te gaan spelen. Snelle aanvallen combineren met een rustige opbouw. Dit ook door de warmte. Al gauw liepen we uit door mooie doelpunten van Debbie Lievaart, Margaretha van Seters en Joanne de Leeuw. Mooie uitgespeelde kansen en daar deed Ashley Poel nog een schepje bovenop met mooie doelpunten vanuit de break-out en van afstand. Conventus had niet heel veel in te brengen deze wedstrijd. Zaak dus om dan geconcentreerd te blijven en je eigen wedstrijd te spelen. En dat is toch wel moeilijk. In de tweede helft werd het een beetje rommelig en ontstonden nogal eens wat verkeerde foutjes, maar die werden dan weer opgevolgd door hele mooie aanvallen en doelpunten. Er werd goed gescoord vanuit de break out en zodoende liepen we verder uit. Met 27-12 werd de wedstrijd afgefloten door een goed fluitende scheidsrechter.”  

Doelpuntenmakers: Ashley Poel en Joanne de Leeuw 8x, Debbie Lievaart 4x, Iris Quak, Britt Doorduin en Margaretha van Seters 2x, Anouk Roest 1x  

As zondag staat de uitwedstrijd tegen Twist uit Vlaardingen op het programma. De week erna staat Oliveo uit Pijnacker op het programma. Een uitwedstrijd die gaat om de eerste plaats.