Afgelopen zaterdag in de Rozenburcht de wedstrijd tussen SCOMZeehondDuck en Wiekslag. Een wedstrijd waar SCOMZeehondDuck iets van de kansloze nederlagen tegen het Dordtse MNC wilde goedmaken. Kansen waren er wel voor de thuisploeg, maar de arbitrage deed in deze wedstrijd ook wel duidelijk een duit in het zakje. Of eigenlijk haalde ze er een duit uit.

Aanvoerder Ties Jacobs

“Misschien leek het erop vanaf de kant dat Wiekslag niet zo heel erg goed was. Maar het is een slimme ploeg. Je zag dat we de bal nogal eens kwijt raakte met slordige passes en dan komen ze er heel makkelijk uit. Ze zwemmen niet zo heel erg veel. Wachten tot ze een overtreding meekrijgen en dan zijn ze snel voor ons doel. Het was ook wel lastig voor onze puntspelers. Of dat nu Robert (Goedendorp, red.) is of Thijs (Schouten, red.) was ze kregen bijna alles tegen. Dat werk best wel demotiverend. Ik vond niet dat wij beloond werden voor ons dynamisch spel. Vergis je niet deze ploeg kan best wel eens hoog eindigen. Zitten een paar jongens bij die te oud werden voor het eerste team, maar wel lekker kunnen ballen. Je ziet dat ze rustig een balletje er in knallen van een meter of acht. Ze creëren makkelijk ruimte voor zichzelf. Vorige week wonnen ze ook met 13-0 (tegen De Gouwe, red.) dus gewoon een prima ploeg. We zijn vaak na de kerst beter, daar houden we ons dan maar aanvast.”

SCOMZeehondDuck startte met wat jeugdspelers op de bank zoals coach Harry Kok al eerder aangaf. Kok had Sam Kocken, Erik Aknaev en Jayden Landman geselecteerd voor SCOMZeehondDuck. De jonkies kunnen mooi wennen aan het fysieke spel van de senioren, alhoewel er niet meer zo erg veel mag van de scheidsrechters. Overigens was coach Harry Kok van SCOMZeehondDuck niet zo te spreken over de mannen in het wit.

Coach Harry Kok

“Ze waren niet heel erg sterk, de scheidsrechters van vanavond. Ze fluiten heel erg onregelmatig. Ze sturen een man eruit die gewoon ligt en er niets aan de hand is. Dit heeft gewoon niets met de nieuwe spelregels te maken, dit is gewoon slecht. De scheidsrechter aan deze kant stuurt Robert er steeds uit terwijl zijn collega die aan die kant staat en daarvoor is, niets ziet. We krijgen een strafworp tegen die de collega aan de overkant laat doorgaan en de man aan deze kant staat er ver bij vandaan en geeft een vijfmeter. We hebben dan nu drie gespeeld nul punten. Geen man overboord. Vorige week wonnen deze mannen met 13-0. Dit keer was de rol van de scheidsrechters groot, Erik een jonkie met weinig gewicht moet een stevige man onder water hebben getrokken. Maar geen paniek wij krijgen nog wel onze kansen.”

In de eerste periode zette Simon Baan de gasten op een 2-1 voorsprong. Het doelpunt van SCOMZeehondDuck was van Rozenburger Robert Goedendorp. Een periode waar de ploeg van Harry Kok wel al met drie P-tjs (persoonlijke fouten) werd opgezadeld, en of dat nu helemaal in geest van de wedstrijd was lijkt discutabel. In de tweede periode liepen de gasten uit Alblasserdam uit naar een 2-5 voorsprong. In de derde periode liep routenier Jim Kok tegen nog 2 persoonlijke fouten aan en mocht verder van de kant toekijken. De scheidsrechters stuurde 16 maal een man naar de hoek voor 20 seconden en daar was het de wedstrijd niet naar. “Je kan op deze manier ook niet met minder spelers op de bank aan een wedstrijd beginnen”, wilde coach Harry Kok nog wel even kwijt. “Als je tegen zoveel persoonlijke fouten oploopt, al dan niet terecht, moet je bank gevuld zijn.”

Stand na: 1e Periode 1-2; 2e Periode 2-5; 3e Periode 3-7 en de 4e Periode 6-10.

Doelpuntenmakers SCOMZeehondDuck: Robert Goedendorp 3 X, Thijs Schouten 2 X, Alex Heskes 1X.  

 

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 31st. .