Het zijn nog 3 weken voor de handbalsters van Indus voor ze weer naar binnen mogen. Op het programma staan nog de belangrijke uitwedstrijd aanstaande zondag tegen Oliveo, maar ook TOGB komt nog naar sportpark Oost, de huidige nummer 2. Als afsluiting dan het uitpotje tegen Treffers. Daarna is de thuisbasis sporthal De Rozenburcht en begint de zaalcompetitie.

Het zijn 3 ploegen die puntgelijk op de eerste plaats staan en alleen het doelgemiddelde van Oliveo en TOGB is beter dan dat van de Rozenburgse dames. Om daarmee af te rekenen is winst het enige wat telt de komende weken. In weer en wind, zoals afgelopen zondag. Door het spelen op een vrij harde ondergrond komen afgelastingen maar zelden voor in het handbal. Over drie weken zullen we weten of het zonnetje gaat schijnen voor Indus en het team van coach Cindy Doorduin zich ‘Herfst kampioen’ mag noemen in de veldcompetitie.

Dames 1 ASV Indus in de regen naar overwinning.  

“Zondag stond de uitwedstrijd tegen Twist uit Vlaardingen op het programma”, kijkt coach Doorduin terug op een nat sportpark in Vlaardingen. ”Vorig jaar was dit tegen het eerste team, na de degradatie is dit nu het tweede team geworden. Het blijft moeilijk handballen in deze klasse. Je ziet in de stand ook een tweedeling. Drie teams die met hetzelfde aantal punten bovenaan staan, TOGB, Oliveo en wij en 3 teams die echt wel een stuk zwakker zijn Twist, de Treffers en Conventus. Toch moet iedereen gefocust blijven en geen steken laten vallen bij juist die teams. Zo ook de wedstrijd van zondag moesten de meiden geconcentreerd blijven. En 60 minuten lang, in de regen is echt wel een dingetje. We kwamen dan ook binnen de kortste keren met 2-0 achter. Dit werd snel rechtgezet door Joanne de Leeuw vanuit de hoek en Ashley Poel met een mooi afstandsschot. De gladde, natte bal zorgde voor beide teams dat er niet voluit gespeeld kon worden. Het werd wat rommelig hierdoor, maar met Joanne op schot en aan het eind van de eerste helft een break-out van Anouk Roest gingen we rusten met een stand van 3-7.

Dat het een wedstrijd met weinig goals zou worden was wel duidelijk. Ook in de tweede helft werd er aan beide kanten wel wat balverlies geleden. De eerste drie aanvallen na de rust waren speelden wij super en dat resulteerde in drie mooie doelpunten van Ashley, Iris Quak en Margaretha van Seters. Helaas konden wij hierna niet doorstomen en kreeg Twist juist wat meer vat op de wedstrijd. Halverwege de tweede helft waren zij zelfs teruggekomen tot 9-12. Echter gelukkig van korte duur, want met nog mooie doelpunten vanuit de hoek door Joanne en Margaretha werd de wedstrijd afgefloten met een stand van 11-15. Althans dat dachten wij, maar de scheidsrechter had waarschijnlijk een kleine black-out in de tweede helft en bij ons een doelpunt bijgeschreven i.p.v. bij Twist en zodoende de einduitslag van 10-16 in de boeken ging.”  

Doelpuntenmakers : Ashley Poel 6x, Joanne de Leeuw 5x, Margaretha van Seters 2x, Iris Quak en Anouk Roest 1x

“Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen Oliveo uit Pijnacker op het programma. Deze wedstrijd is er wel één die gewonnen dient te worden, willen wij in de top mee blijven draaien”, blijft Cindy Doorduin toch nog voorzichtig in haar uitspraken.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Binnenkort op deze site

* Vince Lissenberg v.v. Rozenburg speelde alle wedstrijden afgelopen seizoen. We gaan met hem in gesprek.

* Cindy Doorduin Indus ’67 het nieuwe seizoen in een andere rol? En Indus dames 1 toch uitkomen in de eerste klasse ….. binnenkort een gesprek met Cindy.

* en wat nog meer over het bureau, voor de camera of onder de pen komt

 

 


 

 

Wednesday the 5th. .