Het team van Harry Kok is van de ‘NUL’ af in een wedstrijd waar tegenstander Aquadraat de gasten uit Rozenburg/Hoogvliet/Brielle ook wel de ruimte gaf om lekker te poloën. De eerste drie wedstrijden van de competitie had de ploeg van Harry Kok, min of meer kansloos verloren. Alhoewel er in de thuiswedstrijd MNC Dordrecht meer in zat dan de 6-8 nederlaag doet vermoeden.

Het eerste doelpunt van de avond was voor Robert Goedendorp, een vijfmeter. In die eerste periode,0-2, kon de gastheer uit Leiderdorp nog enigszins meespelen en ook in de tweede periode bleef de schade beperkt voor Aquadraat, 2-4. Maar al in de derde periode ging het kaarsje uit voor de thuisploeg, was SCOMZeehondDuck duidelijk de betere ploeg en zakte Aquadraat helemaal weg. Doelpunten in die periode van Robert Goedendorp (3 X), en Alex Heskes en Thijs Schouten ieder 2 X.

Aanvoerder Ties Jacobs

“Was wel weer een keertje nodig zo’n pot. Lekker gespeeld zeker de laatste twee perioden. Daar zag je ook zeker dat we Aquadraat kapot hebben gespeeld. De eerst periode 0-2 en in de tweede periode 2-2, dat moet eigenlijk niet. We hadden daar al veel meer afstand moeten nemen. Dat deden we in de derde periode wel gelijk en dan zie je toch het verschil en een beetje bij Aquadraat de hoop verdwijnen. Ik denk dat dit toch wel één van de mindere is in de poule. We hebben er drie jaar geleden ook tegen gespeeld en toen vond ik ze beter van wat ik me er nog van kan herinneren. Het lijkt erop dat de doorstroming ook een beetje stagneert. Veel spelers uit het tweede en de ouderen hebben ook nooit hoog gespeeld, niet in de bond. Voor ons was het goed voor het zelfvertrouwen, lekker kunnen spelen.“

Met nog twee minuten te spelen in de derde periode was het Rik Speel die de laatste treffer voor de thuisploeg voor zijn rekening nam. De laatste 8 minuten was doelman Maik Kok heer en meester in het doel van SCOMZeehondDuck. De doelman speelde een prima wedstrijd en eigenlijk waren vier tegentreffers nog veel en had Aquadraat nog het nodige geluk bij die treffers.

Coach Harry Kok

“Dit was een hele makkelijk en ook een hele mooie. De scheidrechters floten de wedstrijd zoals het met de nieuwe spelregels ook moet. Een spelletje wat ons ook beter ligt. Minder fysiek en meer zwemmen. Aquadraat wilde pressing gaan spelen in de tweede periode, maar dat konden ze niet al te lang volhouden. Voor ons een lekker potje en de jonkies konden veel minuten maken. Prima scheidsrechters, kortom met een goed gevoel naar huis.”

Stand na: 1e Periode 0-2; 2e Periode 2-4; 3e Periode 4-11 en de 4e Periode 4-16.

Doelpuntenmakers SCOMZeehondDuck: Robert Goedendorp 6 X, Alex Heskes 5 X,Thijs Schouten 2 X, Daniel Akneav 2 X, Sam Kocken 1 X.  

 

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Binnenkort op deze site

* Vince Lissenberg v.v. Rozenburg speelde alle wedstrijden afgelopen seizoen. We gaan met hem in gesprek.

* Cindy Doorduin Indus ’67 het nieuwe seizoen in een andere rol? En Indus dames 1 toch uitkomen in de eerste klasse ….. binnenkort een gesprek met Cindy.

* en wat nog meer over het bureau, voor de camera of onder de pen komt

 

 


 

 

Wednesday the 5th. .