Het Indus dames 1 team staat in de veldcompetitie op plaats twee op de ranglijst. Afgelopen zondag was er een ruime winst op TOGB, 17-7, een ploeg die ook deze veldcompetitie hoge ogen wil gooien. Voor Indus nog een gunstige mededeling van de bond. De gestaakte wedstrijd tegen Oliveo zal in zijn geheel worden overgespeeld. Op het moment van staken stond Oliveo met 9-4 voor. Ook zal de wedstrijd in de zaal worden gespeeld. Opmerkelijk dat een veldwedstrijd in de zaal zal worden gespeeld. Of dat laatste ook een voordeel zal zijn zien we op 22 november als de wedstrijd in Berkel en Rodenrijs, de thuisbasis van TOGB, zal worden gespeeld.

Belangrijke wedstrijd tegen TOGB wordt gewonnen!

De dames van ASV Indus traden afgelopen zondag thuis aan tegen TOGB uit Berkel en Rodenrijs. De uitwedstrijd werd verloren en zo was Indus er op gebrand om thuis, op sportpark Oost, uit te pakken tegen dit jonge team. Vooraf was duidelijk dat dit team met snelheid en break-outs moest worden bestreden. Met trainer Kees Schild op de bank, voor de afwezige Cindy Doorduin, en met 2 B-jeugd meiden Yana Mol en Yentl Vuik op de bank werd er scherp begonnen aan de wedstrijd. Al snel stond het 3-0 voor Indus door mooie breaks van Ashley Poel en door Britt Doorduin werd dit al snel uitgebreid naar 5-1. Met 3 doelpunten van Joanne de Leeuw daar nog bovenop stond het met de rust 7-4. De laatste minuten van de eerste helft was nogal rommelig en kon TOGB het verschil kleiner maken. Onnodig liet Indus TOGB geloven in een beter resultaat. Na een donderspeech van Kees Schild, althans Indus kwam herboren uit de kleedkamer, werd de tweede helft weer scherp gestart en liepen de meiden al snel uit. Mooie aanvallen en mooie doelpunten maakten het de tweede helft een genot om naar te kijken. Joanne de Leeuw, Ashley Poel en Britt Dooorduin, waren goed op schot, echter werden er wel 4 strafworpen gemist en dat is voor dit team wel een dingetje. Eindstand 17-7

Doelpuntenmakers : Ashley Poel 7x, Joanne de Leeuw 5x, Britt Doorduin 3x, Anouk Roest en Margaretha van Seters 1x.

“We hebben met deze gewonnen wedstrijd goede zaken gedaan, zijn van de 3e plaats naar de 2e plaats gegaan”, vertelde de zondag afwezige coach Cindy Doorduin. “Daarbij komt nog bij dat de gestaakte wedstrijd (wind en regen) tegen Oliveo van 2 weken geleden in zijn geheel moet worden overgespeeld. Gunstig voor ons, want na de eerste helft stonden we met 9-4 achter. Deze wedstrijd wordt in de zaal op vrijdag 22 november ingehaald.”