Vovero is afgezakt naar de onderste regionen van het regionale volleybal, zowel bij de heren als ook bij de dames. Bij de heren is het lastig om met een jong team te gaan bouwen. Het voetbal heeft bij de jongens toch vaak de voorkeur boven de prachtige zaalsport volleybal. Bij de dames van Vovero is de weg naar boven wel ingeslagen. Na de jaren van degradatie kijken de Rozenburgse volleybalsters weer naar boven. Op de bank een nieuwe coach, Madelon Spee en in het veld een nieuwe aanvoerster, Floor Taillie. Met de laatste gaan we ingesprek.

Wie is Floor Taillie

De nieuwe aanvoerster van Vovero is 20 jaar, studeert aan de Hogeschool Rotterdam Facility Management en werkt bij AH. Kijkt als ze wakker wordt als eerste naar haar telefoon, om te zien wat ze gemist heeft. Ze is altijd verliefd, gezellig met vrienden vindt Floor haar grootste hobby en aan andere sporten dan volleybal doet de aanvoerster niet. In de muziek heeft ze geen favoriet en ook een favoriet boek heeft ze niet. Ze leest weinig en een film waar ze meerdere keren naartoe zou gaan ook niet. Op TV vindt ze de programma’s van Chantal Janzen wel leuk, kijkt die programma’s graag samen met haar moeder. In het volleybal heeft ze niet een echt voorbeeld, maar kijkt wel als het even kan naar dames volleybal. Promoveren, kampioen worden met Vovero staat hoog op haar verlanglijstje.

Aanvoerster dames 1, speciaal?

Ja, ik vind het zeker leuk. Ook een vorm van waardering. Maar in de derde klasse is er nog niet echt een hele grote taak voor me weggelegd. Natuurlijk voor de wedstrijd naar de scheidsrechter. Met Madelon (Spee, coach Vovero dames 1, red.) bespreek ik wel wie er bijvoorbeeld mee moet als er speelsters extra meegaan. Madelon betrekt me er wel in, en zo kan ik nog wat groeien in de taken. Als je hoger speelt wordt die taak steeds belangrijker. Ik voel me zeer vereerd, dat zeker.

Hoelang speel je al bij dames 1.

Ik denk dat ik sinds mijn vijftiende of zestiende een beetje begon mee te doen. Eigenlijk weet ik het niet zo precies meer. Wel weet ik bij welke wedstrijd ik voor het eerst in dames1 speelde. Ik trainde eigenlijk net mee en mocht mee naar Volley Voorne, een uitwedstrijd. Ik denk dat ik een jaar of 15, misschien 16 jaar was. We speelde toen nog in de eerste klasse, inmiddels gedegradeerd naar de derde klasse.

Is het nog wel leuk iedere week

Ik vond het niet zo zwaar om elke week te verliezen. Ik vind het spelletje leuk, dat maakt veel goed. Maar natuurlijk iedere wedstrijd verliezen is niet leuk. Nu in de derde klasse is dat anders. We winnen en het lijkt of het ons makkelijk af gaat, maar na de winterstop als er meer ploegen van gelijk niveau komen (na de herindeling, red.) zal het zeker lastiger worden. Als ik eerlijk ben is het soms wel lastig om gemotiveerd te blijven. Soms in zo’n derde of vierde set komen er ook wel eens andere gedachten op en raak je het een beetje kwijt. Dat zal straks zeker anders zijn als we meer tegenstand krijgen.

Wat is er anders dan de vorige twee seizoenen

Er is nu wel over nagedacht over positie, en een heel ander team. Ik denk dat wel het voornaamste is het niveau in de derde klasse. Verder qua spelen is er niet zoveel veranderd. Er ligt nu wel wat meer druk op, je moet gewoon winnen, klaar. Vorige seizoenen was het een oud meisjes A team. Dat waren keuzes die niet in onze hand lagen. En waarschijnlijk werkte dat dan niet. We spelen nu ook met twee spelverdeelsters, dat zal naar de toekomst denk ik niet zo blijven. Daardoor heb je ook een ander team nodig. En het spelletje is gebaseerd op de service. Daardoor zijn we ook wel speelsters kwijt geraakt.

Wat is de doelstelling

Een team worden, als een team gaan spelen en natuurlijk promoveren. Dat wil zeggen met de kerst bij de eerste vier eindigen en na de herindeling promotie of een kampioenschap afdwingen. Als je het over mijn bijdrage hebt. IK denk dat ik de afgelopen jaren niet gegroeid ben als speelster, misschien zelfs slechter dan dat ik was. Daar moet eerst verandering in komen. Ik moet beter worden en of dat gaat lukken ‘de tijd zal het leren’. Ik speel veel aan de buitenkant en als het zo uitkomt naar de midden. En scoren is de bedoeling. Ons spel is gebaseerd op de service, service druk is wel iets wat ons nu veel punten brengt.

Welke vraag heb je gemist

Eigenlijk wist ik niet wat ik moest verwachten. Maar we spelen met drie dames teams in de derde klasse en ik hoop dat het voor alle teams goed uitpakt dit seizoen. Er is natuurlijk wel wat gebeurd de laatste jaren. Het gaat niet alleen om dames 1. Ik hoop dat er voor nu of de toekomst meerdere teams in de tweede klasse kunnen gaan spelen. Er zit in andere teams ook potentie en niet alleen in dames 1. En ondanks dat het op de ranglijst nog niet tot uitdrukking komt zit er zeker potentie in de andere dames teams. Sommige hebben wat last van blessureleed.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 25th. .