Ook de tweede wedstrijd in de zaalcompetitie 2019-2020 werd door het dames 1 team afgesloten met winst. Dit keer was Twist uit Vlaardingen de tegenstander. Was het tegen Feyenoord, in de eerste wedstrijd, in cijfers nog niet zo overtuigend, was het verzet, afgelopen zondag, van de gasten uit Vlaardingen de tweede helft gebroken.

De lat ligt hoog voor het team van Cindy Doorduin. Promoveren, kampioen worden doe je niet zomaar. Indus is de trotse koploper maar de nummer is nog maar één keer binnen de lijnen gekomen. Ook de nummer 3 speelde tot nu toe één wedstrijd. Zondag in Rotterdam de topper tussen de huidige koploper, Indus, en de nummer twee Roda. Een directe concurrent voor de koppositie. Bij winst in sporthal Zevenkamdse Ring kan het team van Cindy Doorduin goede zaken doen en de koppositie behouden. Coach Cindy Doorduin over de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Twist.

Indus dames wint van Twist uit Vlaardingen.

“De eerste thuiswedstrijd in de Rozenburcht voor seizoen 2019-2020 is weer een feit”begint een toch wel tevreden coach haar verhaal. “Tegen het Vlaardingse Twist moest afgelopen zondag weer om de punten gestreden worden. Twist is nooit makkelijk, maar over het algemeen winnen we wel van ze. Dus moesten de meiden aan de bak. Halverwege de eerste helft loopt het moeizaam. De aanvallen lopen niet vloeiend en verdedigend laten we steekjes vallen. We komen snel voor met mooie doelpunten uit onze geleerde systemen en vanaf de cirkel. Na een 6-2 voorsprong verslapt het een beetje en kan Twist terugkomen en komen met nog zo’n 10 minuten spelen voor met 8-9. Maar dan valt het kwartje, dit team is gewoon te verslaan op snelheid. Een versnelling hoger worden in de laatste 10 minuten van de eerste helft 6 doelpunten gescoord, veelal door break outs van Ashley Poel en stonden we in de rust met 14-9 voor.

Het enige wat wij de meiden in de rust meegaven was snelheid en druk op hun verdediging. En onze verdediging moest compacter. De cirkelspeelster mocht gewoonweg niet meer aangespeeld worden. De hele tweede helft was leuk om naar te kijken. Het ene mooie doelpunt wisselde af met het andere. Verdedigend werden we sterker en met mooie onderscheppingen en snelle aanvallen werden deze mooi achter de keepster van Twist in het net gelegd. Eindstand : 31-17.”

Doelpuntenmakers : Ashley Poel 12x, Joanne de Leeuw 8x , Iris Quak 4x, Britt Doorduin en Margaretha van Seters 3x en Anouk Roest 1x

“Al met al een flinke uitslag, die zelfs nog wat hoger had moeten zijn. Nu is het zorgen dat we nog constanter worden, slim blijven spelen en kansen blijven afmaken. Aanstaande zondag spelen we uit tegen Roda uit Rotterdam, dit is één van de concurrenten in deze zaalcompetitie.”