Een sterk begin van SCOMZeehondDuck afgelopen zaterdag in zwembad De Rozenburcht. Na de eerste periode stond er 8-1 in het voordeel van de thuisploeg op het scorebord. Het team van coach Harry Kok speelde zonder spits bij de afwezigheid van Robert Goedendorp. Wel kon Kok beschikken over Sasha Aknaev, die over was uit Mexico en twee partijtjes mee kon ballen. Na de korte winterstop is Sacha Akneav weer wekelijks te bewonderen bij SCOMZeehondDuck.

Harry Kok wist voor de wedstrijd niet wat hij van het tweede team van Rotterdam moest verwachten. “Vaak teams waar veel oud spelers spelen en die ook nog eens hoog hebben gespeeld”, was de coach zichtbaar ontspannen. Toen we hem vroegen naar de promotie kansen was het even stil. “Misschien beter dat we nog een jaartje kunnen bouwen aan een verjonging. Maar we gaan niet met de handrem erop spelen. Elke wedstrijd willen we winnen en aan het einde zien we waar we uitkomen.” Na die overdonderende start van de thuisploeg, liet de ploeg van Harry Kok de strakke touwtjes wat vieren. En werd het uit eindelijk 14-4.

SCOMZeehondduck kwam goed uit de startblokken. Al na 18 seconde lag de bal in het netje achter Rotterdam doelman Stef de Vries. Binnen een minuut had Alex Heskes, ook de maker van de snelle openingsgoal, voor de tweede keer het net doen bollen. Het was de openingsfase van een doelpuntrijke eerste periode. Uiteindelijk werd het in die periode 8-1 voor de thuisploeg. Rotterdam had te maken met veel uitsluitingen (20 seconde) en omdat SCOMZeehondDuck het prima uitspeelde werd ook bijna elke uitsluiting een doelpunt. Na die overrompelende eerste set kreeg Rotterdam wat meer grip op de wedstrijd zonder heel veel terug te kunnen doen als het om doelpunten gaat. Maik Kok de doelman van SCOMZeehondDuck was, zoals meestal een sta in de weg met zijn onnavolgbare reflexen. SCOMZeehondDuck speelde de wedstrijd verder uit zonder in problemen te komen. Een fraaie overwinning met Alex Heskes, met vijf doelpunten, in de hoofdrol.

Coach Harry Kok

“Deze was simpel. Moet zeggen de scheidsrechters floten niet tegen ons. Dus dan krijg je wel het spelletje wat wij graag willen spelen. We zijn niet zo fysiek. Alle ‘manmeer’ situaties hebben we gescoord, dat is ook wel eens anders. Je ziet ook wel dat er een duidelijke opgaande lijn zit in ons spel. Erik (Aknaev, red.) scoorde twee keer loepzuiver. De jeugd past zich snel aan dit niveau aan. Dan is het natuurlijk wel lekker als het niet zulke sterke tegenstanders zijn. Het is zeker leuk om weer eens een potje met ruime cijfers te winnen. Beter dan vorig seizoen, daar deden we hard ons best en verloren. Jammer dat het verschil tussen deze klasse en derde klasse bond zo groot is. Maar als we dit soort wedstrijden blijven spelen horen we hier niet thuis.”

Vorig seizoen was Sasha Aknaev voor stage in Duitsland en kon tussendoor nog wel een paar wedstrijdjes meespelen. Dit seizoen is de Aknaev in Mexico en is pas in januari volledig inzetbaar. Tussen de stage in was Sacha Aknaev even een paar weekjes in Nederland en kon zonder al te veel trainingen lekker meespelen.

Sasha Aknaev

“Lastig om te weten hoe sterk een team is bij ons in de poule. Vaak zitten er dit soort teams veel oud eerste teamspelers. Dat kom je in deze klasse vaak tegen. Zelf denk ik dat spelen in de bond leuker en zelfs beter is voor de jeugd. Spelen in de derde klasse geeft veel voldoening, maar of iedereen er zo over denkt weet ik niet. Als je naar zo’n potje als vanavond kijkt, komt geen tactiek aan te pas. Veel zwemmen en dan win je makkelijk. Dat is als je bond speelt wel even anders. Ik moet nu weer terug naar Mexico kom dan in december voor de kerst weer terug. Mijn semester loopt op 13 december af, of ik eerder weg mag weet ik niet. Ga er dan ook maar vanuit dat ik in januari weer kan spelen. In Mexico heb ik wel wat baantjes gezwommen, maar je mist toch alles met de bal en wedstrijdritme. In de periode dat ik hier was heb ik wel met het team meegetraind, maar dat waren maar 3 trainingen. Ja als je het dan nog over de wedstrijd wil hebben. Tactisch wordt je hier niet beter van. Wel kan je werken aan je balvaardigheid en conditie op doen.”

Stand na: 1e Periode 8-1; 2e Periode 10-2; 3e Periode 11-3 en de 4e Periode 14-4.

Doelpuntenmakers SCOMZeehondDuck:Alex Heskes 5 X, Thijs Schouten 3 X, Daniel Akneav 3 X, Erik Aknaev 2X, Jim Kok 1 X.

 

 

team

Gesp.

W

G

V

P

V

T

S

1

d'ELFT H2

9

7

1

1

22

95

63

32

2

Waterpolo Den Haag (SG) H4

6

6

0

0

18

71

44

27

3

MNC Dordrecht H5

9

4

2

3

14

66

60

6

4

Wiekslag H3

6

4

0

2

12

54

39

15

5

Zwemvereniging Westland H1

6

4

0

2

12

46

41

5

6

SCOMZeehondDuck (SG) H1

7

4

0

3

12

60

45

15

7

Katwijk H3

8

3

1

4

10

66

64

2

8

Z&PC De Gouwe H2

6

2

1

3

7

49

59

-10

9

Z&PC Rotterdam H2

7

1

2

4

5

49

75

-26

10

ZPB H&L Productions H3

6

1

1

4

4

41

61

-20

11

Aquadraat (SG) H1

8

1

1

6

4

58

85

-27

12

De Lansingh H1

6

0

1

5

1

45

64

-19

 

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Binnenkort op deze site

* Vince Lissenberg v.v. Rozenburg speelde alle wedstrijden afgelopen seizoen. We gaan met hem in gesprek

* Choach Madelon Spee van de dames van Vovero, blijft ze bij dames 1, toch gepromoveerd? Wat weet ze van na Corona? We gaan het de coach zelf vragen

* Marnix Sonneveld, het talent met Rozenburse roots kwam vorig seizoen terug naar West. Heeft hij zijn draai gevonden?

* en wat nog meer over het bureau, voor de camera of onder de pen komt

 

 


 

 

Sunday the 5th. .