Misschien niet een wedstrijd waar je verwacht dat het nog lastig zou kunnen worden voor het team van Madelon Spee. Vovero moest in de sporthal van het Mercatus College in Rotterdam Zuid het opnemen tegen het zevende team van Volley Zuid. En makkelijk ging dat allerminst. Waar je een 0-4 verwacht werd het een schamele 2-3 in het voordeel van de koploper in de derde klasse B, Vovero.

Madelon Spee

“Ja, 2-3 dat was niet helemaal van wat we gedacht hadden. Toch nog wel gekeken tegen wie ze al gespeeld hebben en als je naar de tegenstanders kijkt die ze al gehad hebben gaan ze nog wel wat stijgen verwacht ik. We hadden dit met 1-3 wel af kunnen of moeten maken, maar soms loopt het anders. In die eerste set liep het niet helemaal lekker. Geen idee wat er aan de hand was. Leek wel of we nog niet wakker waren. Volley Zuid haalde veel ballen van de vloer en wij kwamen niet aan ons eigen spel toe. Veel fouten met serveren, normaal ons sterke punt. We hobbelde er een beetje achteraan en kregen het niet gekeerd. Het lijdzaam balen kruipt dan langzaam in zo’n set en moet je toezien dat je het niet meer red in zo’n set en verlies je die dan terecht. Gelukkig beseffen we dat het anders moet. Ons eigen spelletje gaan spelen, druk vanuit de service. We moesten ons niet laten verleiden om in een veel te laag tempo met de tegenstander mee te gaan spelen. Dan win je de tweede- en de derde set, maar aan het einde van de derde set voelde je dat het lastiger werd. Dan ga je de vierde set in en dacht ik de eerste set is gewoon een foutje, dus we gaan deze ook winnend afsluiten. Wat er gebeurde weet ik niet maar binnen de kortste keren stonden we een aantal punten achter en kwamen we er niet meer bij. We probeerde het wel, maar omdat het niet lekker liep sloop op de één of andere manier de onzekerheid in de ploeg. We kwamen wel wat dichterbij maar bleven altijd hangen op een paar punten, nooit langzij laat staan er overheen. Als zij dan over de 20 punten gaan dan wordt het lastig. Als je dan zo’n vierde set verlies bekruipt je ook het gevoel dat vaak de ploeg die de vierde set wint, ook vaak met de vijfde aan de haal gaat. En voor een verliespartij waren we niet naar Rotterdam gekomen. Dan wordt het in de vijfde set nog spannend. Ging best gelijk op. In de slotfase een prima service van Jolanda van der Hout en een blok van Anouk Kooij en pakken de wedstrijd. Maar goed, als je altijd met 4-0 wint leer je ook niets. Laat het dan maar een leermoment zijn. Wat je dan uit zo’n wedstrijd haalt zal in de volgende wedstrijden moeten blijken. Het was dit seizoen de eerste keer dat we moesten knokken voor de punten. Dan ben je ook veel aan de bal. Veel meer dan de afgelopen wedstrijden. Dat is zeker ook positief.”

Nu komen de wedstrijden waar Vovero dames 1 het verschil zal moeten maken. Tot nu toe was het relatief eenvoudig punten pakken. Als het team van Madelon Spee met een goedgevoel naar de tweede helft van de competitie toe wil, zijn de punten tegen de ploegen die rondom Vovero spelen meer dan belangrijk. Te beginnen met donderdag, 14 november, als RVC/Libanon naar de Rozenbucht komt.

 

Setstanden Volley Zuid D7 - Vovero D1: 25-21, 12-25, 13-25, 25-22, 14-1.

 

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Binnenkort op deze site

* Vince Lissenberg v.v. Rozenburg speelde alle wedstrijden afgelopen seizoen. We gaan met hem in gesprek

* Choach Madelon Spee van de dames van Vovero, blijft ze bij dames 1, toch gepromoveerd? Wat weet ze van na Corona? We gaan het de coach zelf vragen

* Marnix Sonneveld, het talent met Rozenburse roots kwam vorig seizoen terug naar West. Heeft hij zijn draai gevonden?

* en wat nog meer over het bureau, voor de camera of onder de pen komt

 

 


 

 

Sunday the 5th. .