De eerste aanval op de koppositie hebben de dames van Indus afgelopen zondag afgeslagen. Roda, een concurrent voor de titel in de tweede klasse C, werd in sporthal de Zevenkampse Ring met 24-26 verslagen. Maar de druk kan nog niet van de ketel. Zondag wacht alweer de volgende aanval op de koppositie als TOGB de dames van Indus ontvangt. Weer een kraker in de tweede klasse C. Bijwinst doet het team van Cindy Doorduin hele goede zaken.

Roda – Indus een echte topper!

“Zondag moesten we in Rotterdam aantreden tegen het gedegradeerde Roda 71”, begint coach Cindy Doorduin haar verhaal over de spannende pot tegen het Rotterdamse Roda. “In de praktijk altijd een hele moeilijke pot. Ook deze keer waren we echt aan elkaar gewaagd en werd het een hele spannende pot.

De allereerste aanval maakte Margaretha (van Seters, red.) een mooi doelpunt vanaf de cirkel. Roda ging offensief verdedigen en dat betekent veel vrijheid op de cirkel en de hoeken. Op papier dan, het moet natuurlijk ook in de praktijk uitgevoerd worden en daar verzuimen wij soms in. Dit gebeurde dan ook in de eerste minuten van deze wedstrijd. Na het doelpunt van Margaretha kwam Roda op gang, zij kwamen na een minuut of 10 op een 5-2 voorsprong. Gelukkig werd onze aanval sterker en werd er goed gebruik gemaakt van de hoekspeelsters en cirkel. Onze troef, het snelle spel werd ook door Roda gespeeld, waardoor het oppassen werd bij wisselen van aanval naar verdediging en andersom. Met break outs van Debbie Lievaart en Ashley Poel en een strafworp van Joanne de Leeuw brachten wij de stand weer gelijk naar 7-7. Door veel gebruik te maken van het één-tweetje van Ashley en Joanne, kon vanuit de rechterhoek veel gescoord worden. De ruststand was 16-17.

In de tweede helft begon Roda wat rustiger aan, wij niet en dat resulteerde in een paar mooie doelpunten van Iris Quak en Joanne (de Leeuw, red.). Op dat moment waren we sterk. De verdediging zat potdicht en iedereen vocht voor elke bal. Britt Doorduin onderschepte zo een bal, maakte dit zelf mooi af en zette de stand op 16-21. Deze 5 punten voorsprong met nog een kwart wedstrijd te spelen zeggen in de handbalsport niets en zeker in deze wedstrijd was dat ook zo. Door een paar slechte aanvallen, met slecht aanspelen, waardoor Roda kon onderscheppen, kwamen zij snel dichterbij. Tot de stand van 23-25. Gelukkig scoorde Debbie (Lievaart, red.) toen nog een mooi doelpunt. De eindstand 24-26.”

Doelpuntenmakers : Joanne de Leeuw 12x, Ashley Poel 6x, Iris Quak 3x, Debbie Lievaart 2x, Anouk Roest, Margaretha van Seters en Britt Doorduin allen 1x.

“We mogen best trots op onszelf zijn. Op zo’n 10 minuten na zijn we redelijk constant geweest. Ik heb een hele goede verdediging gezien en aanvallend schakelden we snel met cirkel en hoekspelers. Helaas waren de laatste 10 minuten niet goed. De hele wedstrijd speelden we slim en waren we niet slordig. Nu maakten we het ons nog best moeilijk.

A.s. zondag staat de uitwedstrijd tegen TOGB uit Berkel en Rodenrijs op het programma. Het zal, net zoals vorig jaar, weer gaan om een paar teams en daar is TOGB er ook één van. Maar wij maken ook progressie en worden steeds beter.”

Foto's: coach Cindy Doorduin en Joanne de Leeuw die tegen Roda 12 keer het net wist te vinden.