De hand van Madelon wordt meer en meer zichtbaar bij de volleybalsters van Vovero. Afgelopen donderdag was RVC/Libanon D7 de tegenstander en werd met lege handen huiswaarts gestuurd. Niet één moment in de wedstrijd kon de tegenstander in de Rozenburcht aanspraak maken op meer dan 15 punten in een set of het moet in de vierde set zijn geweest waar het team van Madelon Spee zich even vergaloppeerde bij de beslissende laatste klappen en RVC/Libanon, voor het eerst donderdagavond, het zeventiende punt op het scorebord zag verschijnen.

Natuurlijk zullen de criticasters zeggen het is de derde klasse en een aantal speelsters hebben in de tweede en zelfs eerste klasse gespeeld. Mogen ze bovenin meedraaien. Dat is ook zo, maar Vovero is weer een team waar rekening mee wordt gehouden en dat is na de mindere jaren toch een verdienste. Daar heeft Madelon Spee zeker haar inbreng. Het spelen met twee spelverdeelsters levert de nodige rust op in het team van Vovero. Komt Kelly Bontebal misschien, als ze aan het net in scoringspositie wordt gemanoeuvreerd te kort als echte killer, als spelverdeelster straalt ze rust en overzicht uit. De tweede spelverdeelster Anouska Nuij wordt door de speelwijze van Madelon Spee meer ontlast en kan aan het net en ook verdedigend beter uit de voeten. Met verdedigers als Esmee Buddenberg en Lianne Klifman heeft Vovero speelsters die ballen van de grond kunnen halen. Aan het net de scorende speelsters Anouk Kooij en Jolanda van der Hout, en allrounder en aanvoerster, een speelster op jonge leeftijd al met een schat van ervaring heeft, Floor Tallie. De coach vertelde voor de competitie het hoeven geen vriendinnen te zijn, maar moeten wel spelen als een team. En dat laatste wordt met de week duidelijker. Voor elkaar willen werken en foutjes goedmaken zonder morren. Het lijkt een team dat in diverse opstellingen toch goed uit de voeten te kunnen. Madelon Spee heeft bijna geen time-outs nodig, maar is aan de zijlijn altijd druk in gesprek met de speelster die even niet spelen. Donderdag zag ze haar team de afspraken nakomen, goed spelen en was een tevreden coach.

Madelon Spee

“We hebben goed gespeeld, volledige focus op de wil om te winnen. Ze worden steeds beter in het uitvoeren van opdrachten, en als naar vanavond kijkt lijkt het dat dit team al veel langer samen speelt. Dat is de winst van de afgelopen weken. Ze weten elkaar steeds beter te vinden, willen voor elkaar werken. Wel fijn vanavond een tegenstander die netjes volleybal speelt, en dan kan je zelf ook volleyballen. Net in de nabespreking ook gezegd, dit is de basis waarop we kunnen verder bouwen. Dat ik erg tevreden ben mag duidelijk zijn. Je bent toch altijd benieuwd hoe het team speelt tegen teams rondom je heen. Nooit in gevaar en nooit een set waar het 20-20 wordt en er druk op komt te staan. Ze vinden de lege plekken in het veld beter, dat is trainen, maar ook veel praten. Time-outs gebruik ik op dit moment weinig. Als het goed loopt is je bijdrage dan niet zo groot. Kan ik beter met meiden die aan de kant staan in gesprek gaan en ze wijzen wat er in het veld gebeurt, zodat we nog beter kunnen worden. De concentratie is hoog en als speelster dan aan de kant staan is er ook ruimte om spelsituaties uit te leggen. Ik geef vooral aandacht aan de meiden die mij als coach nog niet zoveel gehad hebben. In time-outs zijn het meer steekwoorden en zeker tegen speelsters die me niet zo goed kennen kies ik voor de uitleg.”

Geen set waar Vovero niet de toon zette, alhoewel in de derde set het team van Madelon Spee tegen een 0-5 achterstand aankeek. Was dat in het verleden wel eens de aanzet tot een lastige set of zelfs tot het inleveren van punten, was daar donderdag tegen RVC/Libanon geen sprake van. Met een sterke servicereeks wist Vovero de opgelopen achterstand om te buigen en uit te lopen tot 25-15. Vovero is en blijft de koploper in de derde klasse B en heeft inmiddels een voorsprong van 5 punten op de nummer 2 Hou Stand.

Set standen Vovero – RCV/Libanon: 1e set 25-14, 2e set 25-15, 3e set 25-15, 4e set 25-17

Zaterdag 23 november 2019 is in Oude Tonge Intermezzo om 16:00 uur de volgende tegenstander