Als SCOMZeehondDuck in de race wil blijven voor promotie naar de bond heeft het afgelopen zaterdag kostbare punten verloren tegen ZPH H&L Productions 3. Het was een gelijk opgaande wedstrijd in het Inge de Bruijn zwembad in Barendrecht. Misschien had er toch voor het team van Harry Kok meer ingezeten dan de puntendeling die er nu na 4 perioden op het scorebord stond, 9-9.

 

Voor promotie is het vooral kijken wat de andere heren 1 teams in de 1e klasse A doen. Auadraat en de Lansing bengelen vooral onderin. De enige echte concurrent is Westland. Westland heeft met een wedstrijd minder inmiddels 2 punten meer. Hele dure punten heeft de ploeg van Harry Kok achtergelaten in Barendrecht. De eerste periode ging gelijk op, maar liet SCOMZeehondDuck toch kansen liggen om de bal meer dan de twee keer achter doelman Jan Ruirok in het netje te gooien. Na 1 minuut en 45 seconden beging Jasper Veel, van de thuisploeg, een overtreding met als gevolg een vijfmeter. Normaal een karweitje voor Robert Goedendorp, maar de routenier liet het dit keer over aan Daniel Aknaev. De middelste telg uit een echte waterpolo familie zorgde voor de voorsprong, 0-1. In de tweede periode waren er wat pechmomentjes voor SCOMZeehondDuck. Een balletje half gestopt door SCOM doelman Maik Kok die er dan net in dobberde of pech met een boogballetje, en dat gebeurde meerdere keren. Het inzwemmen van de zijkanten was net niet verrassend genoeg om het verschil te maken in Barendrecht.

Coach Harry Kok

“Zwemmend leek het misschien een beetje passief, maar van deze jongens mag je niet zomaar inzwemmen. We hadden dat wat beter moeten doen. Uiteindelijk gaan ze alleen maar hangen en dan krijg je snel een uitsluiting. We speelde een beetje verkrampt, veel meer als de laatste wedstrijd. En we misten nu ook Sasha (Aknaev, terug naar zijn stage in Mexico, red.) Sas is een sterke speler en dat geeft ruimte aan andere. We hadden nog wel wat discutabele beslissingen van de scheidsrechter. Hij staat aan deze kant en overruled de scheidsrechter aan de andere kant die er veel dichterbij stond. Voor onze jonge spelers is het een lastige wedstrijd. Wordt heel veel gehangen en getrokken, daar moeten ze nog groeien. Maar zeker tevreden over de vooruitgang die ze heel snel maken. Over de hele wedstrijd gezien zat er misschien niet meer in. Ze hebben een paar schutters en waren toch wel lastig te verdedigen. Die scheids stuurde er ook alles uit ook als er netjes werd verdedigd. We leveren nu punten in tegen een ploeg waar je het misschien niet direct verwacht.”

Omdat beide ploegen tot de laatste seconde voor de winst wilde gaan, in de laatste 19 seconde twee time-outs. Eerst probeerde ZPB op een slimme manier de overwinning zeker te stellen, maar verloren simpel de bal waardoor Harry Kok met zijn ploeg nog een kasje kreeg. Met nog 5 seconde op de klok was dat te kort voor succes. Harry Kok kreeg de gele kaart van scheidsrechter Walker.

Stand na: 1e Periode 2-2; 2e Periode 5-4; 3e Periode 6-7 en de 4e Periode 9-9.

Doelpuntenmakers SCOMZeehondDuck:Robert Goedendorp 4 X, Daniel Akneav 3 X, Kevin Bergwerff 1 x en Ties Jacobs 1 X.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Binnenkort op deze site

* Vince Lissenberg v.v. Rozenburg speelde alle wedstrijden afgelopen seizoen. We gaan met hem in gesprek

* Choach Madelon Spee van de dames van Vovero, blijft ze bij dames 1, toch gepromoveerd? Wat weet ze van na Corona? We gaan het de coach zelf vragen

* Marnix Sonneveld, het talent met Rozenburse roots kwam vorig seizoen terug naar West. Heeft hij zijn draai gevonden?

* en wat nog meer over het bureau, voor de camera of onder de pen komt

 

 


 

 

Sunday the 5th. .