Indus blijft winnen in de zaalcompetitie. Ook afgelopen zondag was TOGB niet instaat om het Indus lastig te maken. Een klein deeltje van de wedstrijd waar de concentratie wat wegebde kon TOGB wat terug doen, maar in gevaar kwam het team van Cindy Doorduin niet. Voor de vierde keer oprij was er winst voor de Rozenburgse dames. Nog geen puntje weggegeven deze competitie. Het is nog wat vroeg, maar Indus lijkt de weg naar succes (lees promotie) te hebben ingezet.

Dames Indus stomen door, ook voor TOGB een maatje te groot!

“De eerste wedstrijden van dit zaalseizoen pakken we de grootste concurrenten het eerst”, kijkt een tevreden coach van Indus terug op de wedstrijd van afgelopen zondag. “Feyenoord, Roda en afgelopen zondag TOGB uit Berkel en Rodenrijs. Nog niet zo lang onze opponent op het veld. Altijd een moeilijke pot, je weet nooit hoe deze partij gaat verlopen. Is een jonge ploeg en de eerste wedstrijd buiten wonnen zij ook van ons. TOGB begon sterk en snel aan de wedstrijd en kregen de eerste kans, maar Jeanette de Leeuw stopte deze op mooie wijze. Het snelle spel, ons spel, van TOGB verraste de meiden enigszins en het duurde ook even voordat wij in de wedstrijd zaten. En toen ging het weer lopen. Met mooie break outs van Ashley Poel, Iris Quak en Anouk Roest liepen we uit naar een 1-5 voorsprong. Halverwege de eerste helft werden we helaas weer een beetje slordig met aanspelen, waardoor TOGB weer dichterbij kwam. In plaats van weer uit te lopen verzuimen wij om te scoren. Ballen belanden op de lat en paal en zo eindigt de eerste helft in een 6-7 voorsprong.

De rust weer aangepakt om aan te geven onze goede dingen moeten blijven doen en onze minder goede dingen te verbeteren. Snel blijven spelen en verdediging dicht houden. De tweede helft starten we weer met ballen op lat en paal en missen we een break out, maar dat is het enige “minder goede” van deze tweede helft, want hierna gaan ze zo goed spelen. De verdediging zit potdicht, TOGB werd er moedeloos van. De ene mooie aanval na de andere volgt. Mooie doelpunten door Joanne de Leeuw vanuit de rechterhoek en Margaretha vanaf de cirkel. Het is werkelijk waar zo gaaf om te zien dat het doel zo makkelijk gevonden wordt. Iris Quak loopt met een één-tweetje haar bal achterna en stoomt zo door de verdediging van TOGB in en verzilvert deze mooie actie. Britt Doorduin staat verdedigend haar mannetje en onderschept de bal en gaat er zelf in de break out vandoor en zet halverwege de tweede helft de stand op 6-12. TOGB krijgt weinig kansen in deze fase van de wedstrijd. Verdediging staat als een blok en als TOGB er langs komt staat Jeanette de Leeuw in de weg. Jeanette staat een goede wedstrijd te keepen. De laatste tien minuten scoren beide teams om en om en eindigde de wedstrijd in 14-24.”

Doelpuntenmakers: Ashley Poel 8x, Joanne de Leeuw 7x, Margaretha van Seters en Iris Quak 3x, Anouk Roest 2x en Britt Doorduin 1x

“Een genot om te zien hoe we gegroeid zijn, verdedigend staan we sterk en aanvallend doen we hele goede dingen. We staan niet meer stil en zoeken nu steeds meer direct het doel op. Iris is daar zo in gegroeid, echt super om te zien hoe zij dwars door de verdediging het doel zoekt. We worden steeds constanter, natuurlijk heb je in een wedstrijd ook iets mindere fases, maar die zijn maar van korte duur de laatste tijd.”

A.s. vrijdag spelen we uit de inhaalwedstrijd van het veld, tegen Oliveo en zondag een thuisprogramma tegen Savosa uit Barendrecht. De wedstrijd start om 12.20 u.