Als na de kerstvakantie de sterkste derdeklassers samen worden gevoegd zal er ongetwijfeld meer tegenstand zijn voor het dames 1 team van Vovero. Op dit moment is de afdeling waar het team van de Rozenburgse volleybalster spelen ver onder het niveau van Vovero. Het grootste probleem voor coach Madelon Spee is dan ook, hoe blijft het team scherp en gemotiveerd om 4 sets met weinig tegenstand tot het uiterste te gaan.

Afgelopen zaterdag, in de wedstrijd tegen Intermezzo D2, waren de eerste twee sets voor Vovero. Beide met 11-25 en leek het verder een walk-over te worden. Ook in de derde set werd het de ploeg van Madelon Spee niet echt moeilijk gemaakt, 21-25. En in die set werd al duidelijk dat Vovero de concentratie een beetje liet vieren. Het venijn zat voor de thuisploeg in de vierde set. Daar wist Intermezzo D2 het Vovero een beetje lastig te maken. Madelon Spee ergerde zich aan dat score verloop en greep een paar keer met een time-out in. Uiteindelijk won Vovero ook de vierde set met 24-26. “Veel is er niet over te zeggen”, was de reactie van de coach. Vovero heeft na 7 wedstrijden pas 3 sets afgestaan. Met 471 punten tegen is dat rond de 16 punten per set. Verdedigend zit het dus wel goed tot nu toe. Als we over dat item met de coach praten geeft ze aan meer naar de gewonnen sets en wedstrijden te kijken dan naar punten voor of tegen. Als je 5 van de 7 wedstrijden maar 4 sets duren heeft dat natuurlijk zijn weerslag op de punten zowel voor en tegen. En daar heeft de succesvolle coach van Vovero natuurlijk gelijk. Positief is zeker ook dat Nina Evenhuis, na een blessure, weer wedstrijdminuten kan maken en Madelon Spee de aanvalster na de kerstvakantie weer vol kan inzetten. Althans dat is het streven. De aanvalster komt in een ingespeeld team waar automatismen zijn ingeslepen. Naast wedstrijdritme moet Nina Evenhuis ook daar het nodige werk verzetten. Met Nina wordt de aanval van Vovero versterkt, en geeft het Madelon Spee de mogelijkheid om speelsters die nu noodgedwongen centraal aan het net spelen op andere plaatsen in te zetten. De huidige resultaten zijn zeker ook de verdienste van Madelon Spee. Op de speelwijze, de selectie en de patronen is haar invloed groot. Maar het kan na de kerstvakantie wel weer wat lastiger worden, niet alleen voor de selectie, maar ook voor de coach.

Madelon Spee over Intermezzo en de wedstrijden tot de kerstvakantie

“Het leek weer allemaal makkelijk te gaan tegen Intermezzo in Oude Tonge. De eerste twee sets was een eitje, maar in de derde set begon het al een beetje minder te worden. Ja, en hoe dat komt, als je de eerste twee sets zo weinig tegenstand hebt en het koud is in de hal blijf dan maar eens geconcentreerd spelen. We werden niet echt uitgedaagd en als het bij de tegenstander dan opeens gaat lopen wordt het nog lastig. We waren, en dat begrijp ik best een beetje, er niet helemaal bij die laatste set. Als ik naar de hele wedstrijd kijk was er maar weinig aan. In de vierde set heb ik weer eens time-outs nodig gehad. Ik zag het wegglippen en puntjes zomaar weggeven is er op dit moment niet bij. Dat heb ik ze ook voorgehouden ‘Je gaat met een baalgevoel naar huis als je hier wat weggeeft’. Het was ook een leermoment. Ook als je niet goed in de wedstrijd zit je weinig of bijna niets hoeft te doen moet je het dan toch weer even oppakken in zo’n vierde set. Dan zie je dat Floor (Tallie, red.) en ook Anouk (Kooij, red.) het team dan even op sleeptouw nemen. Maar de set uppers moeten wel meedoen anders komt de bal niet op de juiste plek. Op dit moment gaat het goed en kijk ik vooral naar ons eigen team. De stand op de ranglijst is hoe gek het ook klinkt minder boeiend. Hoe ze straks de nieuwe indeling gaan maken geen idee. Of je als eerste lager geplaatste in de poule krijgt is nog niet duidelijk. We moeten nog drie wedstrijden en moeten voor de winst gaan. Moeilijker is het niet en over de wedstrijd tegen Intermezzo hebben we al te veel gezegd. Op naar donderdag dan komt Volley Voorne.”

Set standen Intermezzo - Vovero: 1e set 11-25, 2e set 11-25, 3e set 21-25, 4e set 24-26.

Foto’s: boven Nina Evenhuis, onder coach Madelon Spee (met het maken van een spiekbriefje voor later)