Indus wint ruim maar het kan nog beter. Als je slechte wedstrijden wint wordt je kampioen, lijkt een cliché maar wel heel dicht bij de waarheid. De dames van het Rozenburgse Indus wonnen de zesde wedstrijd op rij en hebben nog geen puntje afgestaan deze zaalcompetitie. Maar toch was coach Cindy Doorduin niet helemaal tevreden.

Als het zo makkelijk gaat probeer dan je team maar eens gemotiveerd te houden is ook een probleem voor coach Cindy Doorduin. Het is dan wel de meest scorende ploeg in de tweede klasse C, maar niet de minst gepasseerde verdediging. We keken samen met de coach terug op een zoals ze zelf zegt saaie wedstrijd

Dames ASV Indus stomen door, ondanks een slechte wedstrijd. Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen de Treffers uit Krimpen a/d IJssel gepland. De Treffers staan onderaan de ranglijst, net boven Conventus, en moest natuurlijk met grote cijfers gewonnen worden.

“De eerste helft begon voortvarend, het duurde wel even, maar al gauw stonden wij met 0-6 voor”, begint Cindy Doorduin haar analyse op het potje van afgelopen weekend. “De meiden van de Treffers konden geen spel maken en hun aanvallen duurden zolang, dat het een hele saaie wedstrijd werd. De meiden werden ongeduldig en af en toe iets te gretig, waardoor ook de Treffers weer tot scoren kwam. We gingen hun spelletje meespelen en dat leidde tot veel balverlies en slordig spel. Natuurlijk zijn er ook hele goede momenten geweest, ik heb mooie break-outs gezien en mooi uitgespeelde kansen. Met de rust stond het 6-14.

Te weinig doelpunten voor ons en teveel voor de Treffers. Het was even moeilijk de meiden weer op de rit te krijgen in deze erg saaie wedstrijd. Na de rust proberen wij ons hoofd koel te houden, proberen de saaie, lange aanvallen van de tegenstander eerder te onderbreken om zo snel mogelijk weer zelf tot aanvallen toe te komen. Dit lukte vaak wel, maar ook af en toe niet, waardoor de Treffers toch ook weer tot doelpunten scoren kwam. En niet onverdienstelijk, want zij kwamen terug tot 13-18. De meiden vonden toen eindelijk dat het tijd werd om dit om te draaien tot een doelpuntenfestijn voor ons. Vanuit de hoeken werd weer gescoord, ballen werden onderschept en mooi afgemaakt en de break out ging weer lopen. Eindstand 17-30, waarbij gezegd dat wederom de scheidsrechter een foutje maakte op zijn kaartje. Dit keer in ons voordeel!”

Doelpuntenmakers : Joanne de Leeuw 7x, Ashley Poel en Iris Quak 6x, Britt Doorduin, Anouk Roest en Debbie Lievaart 3x en Margaretha van Seters 1x

“Zoals eerder aangegeven hebben wij in deze poule met af en toe wat saaie wedstrijden te maken. Zo ook deze, maar dan is het zaak om gefocust te blijven en dat gaat echt geen 60 minuten lukken. 17 doelpunten tegen in deze wedstrijd is echt teveel, echter verdedigend stonden we anders, want de aanvallen van de tegenstander duurden zo lang. Aanstaande zondag zijn we vrij en zondag 15 december sluiten wij het jaar af tegen hekkensluiter Conventus.”