Indus maakte geen fout zondag tegen Roda’71 en won. Geen ruime overwinning maar wel de punten. Dat de Rozenburgse handbalsters er alles aan gelegen is om dit seizoen tot een succes te maken met een kampioenschap blijkt wel uit het feit dat ook trainer Kees Schild aanwezig was, vooral om te kijken waar hij op de trainingen extra aandacht aan moet en kan geven. Schild is een ervaren trainer/coach en zijn bijdrage wordt in hoge mate gewaardeerd. Door de overwinning op Roda staat de ploeg van Cindy Doorduin nog steeds aan de leiding in de tweede klasse B.

Het blijft spannend voor de dames van ASV Indus

Met nog 5 wedstrijden voor de boeg staan de dames van handbalvereniging Indus nog steeds aan kop. Slechts 1 wedstrijd is verloren, tegen de nummer 2 Oliveo uit Pijnacker. “Geen slechte score, echter Oliveo blijft in onze nek hijgen en staat maar 1 puntje achter ons. We kunnen ons dus niets permitteren en moeten gefocust blijven tot de laatste dag”, is Cindy Doorduin realistisch dat het nog geen gelopen koers is.

“Die dag zal waarschijnlijk om het kampioenschap gaan, tegen Oliveo thuis. In die tussentijd moeten we allebei nog 4 wedstrijden en kan er ook nog van alles gebeuren natuurlijk. Zondag stond Roda’71 uit Rotterdam op het programma. Een sterk team dat strijd om de plaats 3. Een sterke tegenstander, met goed scorende opbouwers. Met wederom dezelfde opdrachten als altijd stuurden wij het veld in. Snelheid, slim spelen en in verdediging vechtend voor elke bal. De eerste 4 doelpunten werden verdeeld tussen Ashley Poel en Joanne de Leeuw.  Met de stand van 3-1 verzilverde Ashley Poel een strafworp naar 4-1. Het verschil van 3 bleef tot 5 minuten voor het eind van de eerste helft. Roda kreeg de ruimte van ons en scoorde er 3 achter elkaar. De ruststand werd hierdoor 11-10 voor Indus.

De tweede helft werden de meiden in het veld gestuurd met een nieuwe opdracht. Verdedigend feller en vechten voor elkaar en aanvallend de 100% kansen blijven afmaken. Deze wedstrijd moesten we het echt handballend doen, enige krediet van de scheidsrechter zat er helaas niet in. Integendeel zelfs, want daar waar wij 2 minuten straf om onze oren kregen, kreeg Roda niet eens een gele kaart. Gelukkig begrepen de meiden wat te doen en liepen direct uit naar 13-11 door 2 mooie doelpunten van Joanne de Leeuw vanuit de rechterhoek. Dit gaf weer een beetje lucht, Roda moest er nu voor gaan. Wij moesten alleen maar zorgen de doelpuntjes mee te pikken. De tweede helft verliep gelijkwaardig qua score, maar door onze 2 puntjes voorsprong direct na de rust, bleven we altijd voor staan.”

De eindstand : 22-20

Doelpuntenmakers : Ashley Poel en Joanne de Leeuw 7x, Debbie Lievaart 3x, Anouk Roest 2x, Linda van Seters, Margaretha van Seters en Iris Quak 1x.

“Het blijft spannend in de poule. Het zal echt gaan tussen ons en Oliveo. Zij krijgen Roda’71 nog, maar wij Savosa en TOGB. Het blijft gewoon heel spannend en we gaan zien wie de langste adem heeft.”