De rode kaart van Britt Doorduin en het ontbreken van Debbie Lievaart, Anouk Roest en Iris Quak konden het team van Cindy Doorduin niet van de kampioenskoers afhouden. Omdat Oliveo niet speelde is de voorsprong op gelopen naar 3 punten. Oliveo heeft in het begin van de competitie veel thuiswedstrijden gespeeld, daar staat er nog maar één van op het programma voor de rest van de wedstrijden moeten de dames van Oliveo de thuisbasis Pijnacker verlaten.

Speelsters wisselingen zijn ook niet meer mogelijk, dus de teams moeten er nu staan. Speelsters uit hogere teams mogen niet meer meespelen in lagere teams. Het lijkt allemaal in het voordeel van Indus, maar ook bij handbal is het balletje rond en kan alle kanten op. Voor Oliveo staat volgende week de kraker tegen Roda op het programma, daar zal coach Cindy Doorduin zeker op de tribune zitten. Het aftellen was al begonnen en nu wordt het heel erg spannend en neemt de druk op het dames 1 team van Indus met de week toe.

Meiden van ASV Indus winnen weer!

”Afgelopen zondag stond de wedstrijd Indus tegen TOGB uit Berkel en Rodenrijs op het programma. Een wedstrijd die door TOGB gevraagd was te verzetten, maar door de bond werd afgewezen. Helaas voor ons, want wij zouden niet rouwig zijn geweest als deze inderdaad zou zijn verzet. Met een aantal basisspeelsters op vakantie had dit voor ons ook beter geweest”, vertelde coach Cindy Doorduin. Maar ook met invalsters werden de punten in de Rozenburcht gehouden.

“Om 11.00 floot de scheidsrechter het startschot van de wedstrijd. Met invalster Marissa van Barneveld en C speelster Yara van Ingen waren wij aangevuld. Dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden wisten wij, TOGB staat op plaats 3. Theoretisch kan natuurlijk alles, maar met 5 punten voor op TOGB hadden wij niet heel veel zenuwen. Onze adviezen waren dan ook te  zorgen geconcentreerd in de wedstrijd te blijven en het verschil te maken met onze snelheid in de break outs. De eerste minuten van de wedstrijd gingen gelijk op. Wij scoorden met mooie uitgespeelde doelpunten van Joanne de Leeuw, vanaf de rechterhoek. Ook TOGB kon het doel van Jeanette de Leeuw vinden. Hierna kwam een periode waarbij wij uitliepen naar 6-3 met een mooi afstandsschot  van Britt Doorduin en een mooie break van Ashley Poel. Toch bleef TOGB haar punten meepakken en zeker in de laatste minuten van de eerste helft sterk langszij kwam en we zelfs met 1 doelpunt achterstand de rust in gingen (13-14).

In de tweede helft liep al gauw Britt op tegen een 3e 2 minutenstraf op en daarvoor een rode kaart kreeg en niet meer aan de wedstrijd mocht deelnemen. Hierdoor werd de spoeling nog dunner, maar met veel vechtlust en slim spel werd de wedstrijd niet meer uit handen gegeven. De scheidsrechter floot de wedstrijd af met 26-20 op het scorebord.”

Doelpuntenmakers: Ashley Poel, Joanne de Leeuw, Britt Doorduin, Linda van Seters, Margaretha van Seters en Marissa van Barneveld.

“Concurrent Oliveo heeft niet gespeeld, waardoor wij nu met 1 wedstrijd meer op 3 punten voorsprong staan. Aanstaande zaterdagavond gaan wij naar Savosa uit Barendrecht. Gelukkig zijn alle meiden dan weer terug. De komende wedstrijden gaan we zien wie de druk het beste aan kan………..”