Een viersetter afgelopen zaterdag in de Rozenburcht voor thuisploeg Vovero dames 1. Vovero gaat voor de titel, maar eenvoudig wordt dat allerminst. In de afdeling waar coach Madelon Spee met haar team speelt is ook het derde team van DVO actief. En DVO lijkt de te kloppen ploeg. Een vreemde competitie waar de volleybalbond ongetwijfeld meer van had verwacht. Zaterdag was RVC/Libanon de tegenstander, het zevende team, overigens dus wel een team dat in de eerste helft van de competitie bij de eerste vier eindigde.

Misschien had een ‘best of seven’ tussen DVO en Vovero veel leukere wedstrijden laten zien dan het programma wat er nu moet worden afgewerkt. Een tussen jaar met waarschijnlijk het ontstaan van een vierde klasse. Het verschil op de ranglijst tussen de nummer 2 en 3 is nu al 11 punten, en dan had de nummer 3, Spivo, nog het geluk dat Vovero een ‘day off ‘ had in Spijkenisse, wel 2-3 winst voor Vovero, maar ver onder het kunnen van de ploeg van Madelon Spee. Een dag dat Vovero te veel punten liet liggen. En die dag kan de ploeg van Madelon Spee ook wel eens opbreken in de strijd voor het kampioenschap met DVO 3. DVO won van Vovero in de Rozenburcht, 1-3 en verspeelde één puntje tegen Volley Voorne. DVO heeft het dus in eigenhand en speelt onder andere nog thuis in Oud-Beijerland tegen Vovero.

Maar afgelopen zaterdag RVC/Libanon in de Rozenburcht. Een wedstrijd die het predicaat wedstrijd niet verdiende. RVC/Libanon kwam in de derde set nog tot 15 punten, en dat alleen omdat de concentratie moeilijk vast te houden was voor het team van Madelon Spee. Met 12, 13, 15 en 14 punten voor de gasten uit Rotterdam was het potje snel gespeeld.

Madelon Spee over de wedstrijd tegen RVC/Libanon

“Ja, je zegt een ‘walk-over’, wat wij vooral goed deden vandaag was de volle druk erop. Dan zie je dat ze aan de andere kant van het net fouten gaan maken en dan komen ze er ook niet meer onderuit. Begin derde set laten we het een beetje lopen door de druk er wat vanaf te halen en zie je dat ze dan beter gaan spelen. Ik wist wel dat het niet lang zou duren, maar dan toch maar even een time-out, ik wist dat ik die andere time-outs toch niet nodig had. Even weer op scherp zetten, hoeken opzoeken, de lijnen lagen helemaal vrij en dat zie je dat het aan de andere kant weer een fouten festival wordt. Ik ga zeker niet zeggen dat ze er niets van kunnen, maar wij legde de druk er zo hoog op dat ze geen oplossingen hadden, eigenlijk al bij waren dat de bal over het net ging. Bij het inslaan zag je toch wel dat ze best wel aardig kunnen ballen. En in de eerste helft van de competitie waren ze wel bij de eerste vier, dan moet toch je wel wat kunnen. Maar vanavond was daar niet veel van over en ik denk dat wij gewoon een hele goede wedstrijd hebben gespeeld. Als we niet continue op het hoogst van je kunnen hoeft te spelen is het inherent dat de schoonheidsfoutjes er dan insluipen. Ik heb vandaag wel gezien dat we vier sets geconcentreerd waren, natuurlijk lieten we het de derde set een klein beetje lopen, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben.”

Madelon Spee speelt nog steeds met tweespelverdeelsters. “Dat blijf ik zeker nog doen op dit niveau”, is de coach duidelijk. “Anouska (Nuij, red.) wordt steeds beter, dat klopt, maar met Kelly is er meer rust in het team. Rust en balans in het team is op dit moment van essentieel belang. En wanneer ik terug ga naar één spelverdeelster, misschien wel nooit.”

Setstanden Vovero D1 – RVC/Libanon D7: 25-12, 2513, 25-15 en 25-14.

Vovero is koploper, maar DVO heeft een wedstrijd minder gespeeld, en zal Madelon Spee zich niet rijk rekenen.

 

Foto’s: Madelon Spee heeft oog voor de details en was meer met haar speelsters bezig om het naar de toekomst nog beter te maken. De wedstrijd? Met zo af en toe een opmerking van de kant werd die simpel gewonnen.

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 3rd. .