De spanning in de tweede klasse C van de zaalhandbalcompetitie neemt met de week toe. Afgelopen zaterdag ging het team van Cindy Doorduin onderuit in sporthal Aksent in Barendrecht tegen de nummer 3 op de ranglijst Savosa, het werd 34-30 voor de thuisploeg. Met het verlies heeft Indus zich in een benarde situatie gemanoeuvreerd. Om kampioen te worden moeten de nog te spelen 3 wedstrijden in winst worden omgezet. Niet onmogelijk, maar daar zit in de laatste competitiewedstrijd ook de grootste concurrent Oliveo bij.

Indus staat nog op kop in de competitie, maar heeft inmiddels 2 wedstrijden meer gespeeld. Een verliespunt meer dan Oliveo, dus alles winnen is wat er moet gebeuren of Oliveo moet in de inhaalwedstrijden nog puntjes gaan morsen. Coach Cindy Doorduin over het verlies en de kansen die overblijven.

Dames ASV Indus verliezen belangrijke wedstrijd

“Op papier geen makkelijke tegenstander, maar thuis van ze gewonnen”, begon de coach haar verhaal. “Helaas lukte het ons afgelopen zaterdagavond niet om van Savosa uit Barendrecht te winnen. Nog steeds niets verloren, we moeten nu alleen de laatste 3 wedstrijden winnen en mogen geen punt meer verliezen. De wedstrijd tegen SAVOSA stond gepland op een zaterdagavond, komt wel eens vaker voor. Compleet traden we aan. Ons eigen spelletje spelen, met snelle aanvallen, breaks en een compacte verdediging. Hier zijn wij goed in en was ook wederom de boodschap naar de meiden.

Savosa heeft in hun gelederen een oud eredivisiespeelster (Marisha van der Geest, red.) spelen en in de thuiswedstrijd was zij ook al de spelmaker. Maar nadat zij in de tweede helft werd vastgezet maakten wij de wedstrijd af met een mooie winst. Zaterdag liep dit helaas wat anders. Ondanks het vastzetten lukte het haar om veel doelpunten te maken. Ook de andere meiden van Savosa bleven gevaarlijk en konden makkelijk scoren, zeker vanuit de hoeken. Aanvallend waren we zeker sterk, ik heb mooie doelpunten vanuit beide hoeken gezien. Anouk Roest was op schot vanuit de linkerhoek en Joanne de Leeuw vanuit de rechterhoek. De eerste 20 minuten liep de wedstrijd gelijk op. De laatste 10 minuten bleven zij 100% kansen afmaken, maar wij niet en dat maakte het verschil van 3 punten met de rust, in hun voordeel (18-15).

De tweede helft hebben wij het niet meer kunnen keren. De verdediging die normaal als een blok staat, stond nu niet sterk, waardoor zij konden blijven scoren. Aanvallend ging het beter en zagen we mooie aanvallen en breaks, echter Savosa scoorden dan gelijk weer een doelpunt tegen.”

De eindstand was 34-30

Doelpuntenmakers : Ashley Poel 10x, Joanne de Leeuw 7x, Iris Quak 5x, Anouk Roest 4x, Debbie Lievaart 3x en Margaretha van Seters 1x

“Helaas, maar Savosa was te sterk, niet meer en niet minder. Komt wel op een slecht moment, want nu komt het waarschijnlijk aan op de allerlaatste wedstrijd tegen concurrent Oliveo. Wij hebben nog 3 wedstrijden te gaan, twee thuis ( Treffers en Oliveo ) en één uit ( Conventus ) Oliveo heeft er nog 5 te gaan, één thuis ( Feyenoord ) en 4 uit ( Roda, Twist, Indus en een inhaalwedstrijd tegen Conventus ). Het blijft dus spannend tot op het laatste moment.”