Toch wel wat veranderingen bij handbalvereniging Indus. Al maanden geen activiteiten als het gaat om wedstrijden. Het dames 2 team is opgeheven. En de coach van het vorige seizoen bij de dames 1 selectie, Cindy Doorduin, heeft een nieuwe taak. Zelf vindt ze een zware titel, maar Cindy Doorduin wordt de nieuwe teammanager bij de damesselectie. Zowel op het veld als ook in de zaal spelen de dames het komende seizoen in de eerste klasse. Redenen genoeg voor een gesprek met Cindy Doorduin.

“Ja best wat veranderingen bij Indus. We hebben helaas geen dames 2 team meer. Er gingen een paar meiden stoppen en de aanvulling van uit dames 1 kan ook niet ongelimiteerd. Het werden te weinig speelsters om een team op een normale manier te kunnen laten spelen. Wel jammer want nu is de kloof tussen de jeugd en de selectie wel wat groter geworden. Groeien in een tweede team kan nu niet meer. In hoeverre we dat voor de toekomst op kunnen lossen? Jessica de Leeuw komt wel uit het tweede team over. Jessica is een dochter van onze keepster en keepte ook vaak in het tweede team. We gaan kijken of zij haar moeder kan gaan opvolgen als keepster van het eerste team. Mariska van de Bulk gaat weer spelen na een lange blessure. Het hele team is overigens blessure vrij.”

Je gaat wat anders doen

“Klopt, in samenspraak met de voorzitter en de trainers heb ik voorgelegd dat ik ben gaan coachen omdat er geen coach was en het met mijn ervaring moest doen. Ik vond het best leuk om te doen. Maar we gaan nu een klasse hoger spelen en dat is toch wel weer wat anders. Kees (Schild, red.) wilde ook wel weer op de bank gaan zitten, maar mijn er zeker niet vanaf hebben. De nieuwe taak is een soort tussenpersoon tussen de meiden en de coach en in de tegenwoordige tijd kan je als man ook niet zomaar meer de kleedkamers inlopen. Dat kon vroeger ook niet, maar dat ligt tegenwoordig wel onder een vergrootglas en dat kan en moet je voorkomen. En als je dat graag als titel Teammanager wil noemen kan dat. Ik wilde er toch wel graag bijblijven en het geeft me wat meer de gelegenheid om me bezig te houden wat er om het team gebeurt in plaats van de focus op de wedstrijd. De regel tante een beetje er tussen in ik kijk er erg naar uit. Ik ga zeker geen trainerspapieren halen, dat ambieer ik niet. Dit lijkt me echt leuk om te gaan doen. Even de druk van de schouders is ook wel eens lekker.”

Klasse indeling

“Door het schrappen van de competitie mochten ploegen een voorkeur aangeven in welke klasse ze wilde gaan spelen. Eerste klasse dat was ook het doel van vorig seizoen. We waren in een strijd verwikkeld met Oliveo uit Pijnacker en waren zeker niet kansloos om de stap naar de eerste klasse te maken. We hebben onze voorkeur, spelen in de eerste klasse op zowel het veld als ook de zaal aangegeven en dat is gehonoreerd. Op het veld is het een competitie met dacht ik maar vijf teams. Dat is wel een beetje inherent aan het handbal van deze tijd. Alleen in onze regio wordt er nog buiten gespeeld. Handbal wordt meer en meer een zaalsport. Als dat echt gaat gebeuren is dat slecht voor onze vereniging. We hebben op sportpark Oost natuurlijk een eigen kantine met de nodige inkomsten. Dat hebben we in de zaal bij de Rozenburcht niet. Maar ook met de trainingsfaciliteiten zijn er problemen. We gaan hoger spelen, maar uitbreiding van de trainingsuren is niet mogelijk. We hebben 2 uurtjes op de dinsdag van 18 uur tot 20 uur op woensdag nog een uurtje voor de oudere jeugd en daar moeten we het meedoen voor de hele vereniging. We hebben het ook wel besproken met de leiding van de Rozenburcht en topsport Rotterdam, maar tot nu toe nog niet zoveel vooruitzichten. We zijn met de aller jongste jeugd zelfs al uitgeweken naar de Rozenhorst. Naar de competitie toe moet ik eerst nog zien dat we in september beginnen. In de zaal komen we wel wat teams tegen die we kennen, maar het zal lastig worden. Handhaven zal in eerste instantie de opdacht worden denk ik en kijken hoe het gaat verlopen. Als je vraagt wat heb je van het afgelopen seizoen geleerd. Zowel in de zaal als ook op het veld stonden we bovenaan en hebben het niet zelf af kunnen afmaken. Dat is wel jammer. Leuk dat we toch doorgaan naar een hogere poule, maar dat hadden we graag op eigenkracht gedaan. Het was soms wisselvalig en het besef dat ze echt wel kunnen handballen moet doordringen. Op het veld wordt het denk ik veel lastiger om te handhaven. Maar eerst beginnen, al heb ik daar persoonlijk nog wel wat bedenkingen.”

We kunnen er niet omheen corona

“We gaan weer trainen en of de kantine dan ook open gaat? Douchen moet thuis er zijn nog wel wat haken en ogen aan het geheel. We moet verstandig met de situatie omgaan. De regels handhaven hoe moeilijk het soms ook is. We volgen als Indus de regels van het RIVM en de plaatselijke verordeningen, meer kunnen we niet doen. Verder zijn we natuurlijk ook afhankelijk van wat er kan en mag in de zaal daar hebben we nog minder grip op. En of er straks publiek naar binnen mag? We wachten de berichten maar af.”

Ten slotte

“We hebben na maart niet meer kunnen spelen en iedereen staat weer te popelen om te beginnen. We realiseren ons ter degen dat het met het hele corona gebeuren een lastig verhaal wordt. En hopen dat we toch wat meer trainingsuren gaan krijgen, die zijn echt nodig om met het Rozenburgse handbal op eerste klasse niveau te gaan spelen. Maar eerst maar weer wedstrijden gaan spelen, daar gaat het tenslotte om.”    

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 24th. .