Terug in de tweede klasse en beginnen met een overwinning en vooral maar één setje weggegeven. Weggegeven is misschien niet het juiste woord, de derde set was spannend tot de laatste bal en dat punt werd door de thuisploeg Volley2B gemaakt. Wel een start voor Vovero waar vertrouwen uitgeput kan worden. Vovero won in Oud-Beijerland met 1-3.

Een wedstrijd die naar voren was gehaald door de bond, maar dat had voor Vovero wel consequenties. Coach Madelon Spee had geen wissels, dat wil zeggen een geblesseerde Kelly Bontenbal en stond de coach zelf ook op het wedstrijdformulier voor als het echt nodig was. Vooraf was duidelijk dat een vijfsetter met weinig of geen wissels een zware opgaaf zou worden. Zeker nadat Vovero de eerste twee set gewonnen had was er alles aan gelegen om het niet op die vijfde set aan te laten komen. “Die eerste twee sets waren dan wel voor ons, maar je kon toch duidelijk merken dat de normale speellijnen er nog niet goed inzaten”, begint de coach van Vovero dames 1 aan haar verhaal. “Het was wennen. Met Esmee Buddenberg spelen op de setupplaats en Liane Klifman op de diagonaal, dat doen we nog niet zolang en natuurlijk ingegeven door het vertrek van twee speelsters aan het einde van het vorige seizoen (Floor Taillie en Anuska Nuij, red.). Spel verdelen moet je echt wel leren, dat is eigenlijk niet iets dat je zomaar kan en vraagt ook veel ervaring. Dat gaan we met Esmee opbouwen en kijken in hoeverre we dat met haar kunnen realiseren. We hebben nog steeds een sterke service en ik denk dat we daar ook de wedstrijd mee hebben gewonnen. We zijn instaat het spel aan de overkant te ontregelen. Als er dan toch ballen terug komen en je hebt een paar meiden die voor elke bal gaan. Niet altijd mooie punten maar we hadden wel een team met de langste adem, en dat was het verhaal denk ik van afgelopen zaterdag. Moeten ook realistisch blijven. Of dit team, Volley2B, heel hoog gaat eindigen in de tweede klasse denk ik niet. We konden de tegenstander onder druk zetten en dan komen de fouten aan de andere kant van het net bijna vanzelf. En dan die anderhalve meter, we proberen het wel, maar het is toch lastig in de zaal. Het was een overwinning van het collectief. Als ik kijk naar Sophie Spithoven, speelde haar eerste wedstrijd in dames 1, dat was niet te merken. Ze speelde mee of ze dat al jaren deed. Er zaten nog wel wat onwennige dingen bij. Maar dat had de rest ook. Al vaker aangegeven veel te korte voorbereiding.”

Na de eerste twee sets was het eigenlijk er voor zorgen dat de wedstrijd niet te lang ging duren, was het credo voor Vovero. Een vooral de derde set was daar belangrijk in. Op achterstand gekomen en die achterstand lastig weg kunnen werken. Het werd uiteindelijk 27-25 voor de thuisploeg Volley2B. En daarna moest alles uit de kast om er geen vijfsetter van te maken. Die boodschap van de coach was duidelijk en won Vovero met 15-25. “We waren vooral opzoek naar, laten we dit snel afmaken. Het was allemaal nog een beetje wiebelig”, gaar Madelon Spee verder met haar verhaal. “Als je zo’n derde set weet te winnen ben je klaar. Natuurlijk wil je die vierde set dan ook winnen. Nu verloren wij hem nipt en moesten we nog een keertje vol aan de bak. Conditioneel zaten we niet op een vijfsetter te wachten. Kelley Bontebal geblesseerd en Kris Tallie en Eveline Wildeboer konden er niet bij zijn en dan moet je proberen die vijfde set te voorkomen. De tegenstander was wel een team dat als je rond het zeventiende punt kon breken je eigenlijk simpel naar de vijfentwintig kon uitlopen. Dat deden we zeker in de vierde set. We konden ze onder druk zetten en kwamen ze er niet meer aan te pas. Voor het vertrouwen is dit super lekker. Je moet er vertrouwen in hebben maar wel realistisch blijven. Hoe sterk de tweede klasse is weet ik niet. In de jaren dat we in de tweede klasse speelde was ik niet de coach van dames 1. Ik heb wel wat wedstrijden gefloten, maar dat is toch anders kijken. Als we onze puntjes kunnen sprokkelen heb je lijfsbehoud en dat is toch waar we voorlopig naar kijken.”

Set standen Volley2B - Vovero: 1e set 21-25, 2e set 19-25, 3e set 27-25, 4e set 15-25

Foto's archief: Madelon Spee op het wedstrijdformulier, Esmee Buddenberg dit seizoen in een andere rol.